Plafonarea preţului la energie. Cîţu: „Dacă Europa o face, trebuie să intervenim”

Premierul Florin Cîţu a spus joi seara că nu îşi doreşte plafonarea preţurilor la energie şi la gaze, dar dacă statele din restul Europei o vor face, „trebuie să fim şi noi atenţi şi să intevenim”.

1019 afișări
Imaginea articolului Plafonarea preţului la energie. Cîţu: „Dacă Europa o face, trebuie să intervenim”

Plafonarea preţului la energie. Cîţu: „Dacă Europa o face, trebuie să intervenim”

„Dacă în Uniunea Europeană vom vedea că sunt 10-15 ţări care vor plafona preţurile, sunt deja vreo 6, o să fie complicat, pentru că dacă sunt plafonate în restul Europei preţurile, orice creştere va fi aruncată în ţările unde nu sunt plafonate. Trebuie să ne uităm exact cum ne protejăm noi consumatorii. Dacă se ajunge să se plafoneze preţurile, nu doar în România, în UE, ţările care au producţie de gaze şi de energie, cum e România, vor fi afectate. (...) Nu este ceva ce noi vrem să implementăm, dar trebuie să ne uităm. Dacă restul Europei face acest lucru trebuie să fim şi noi atenţi să intervenim”, a declarat Florin Cîţu, la TVR.

Acesta a adăugat că plafonarea preţurilor este o măsură pe care n-ar vrea să o ia şi că această intervenţie ar distorsiona mult piaţa.

El a amintit măsurile pe care Guvernul le ia pentru protecţia consumatorilor. Este vorba de Legea consumatorului vulnerabil, care se va aplica de la 1 noiembie, în fiecare an de acum înainte.

Pentru cei care nu se încadrează în categoriile cuprinse de noua lege, premierul spune că Guvernul va compensa o parte a facturii. „Pentru casnici, deja ministrul Energiei a prezentat o variantă la care am ajuns, de a compensa o parte din factură şi la preţul la energie şi la gaze. Ca procente este bătută în cuie, ca schema încă ne uităm cum să facem astfel încât consumatorul să nu trebuiască să facă nimic, să nu ducă adeverinţe. Va plăti concret mai puţini bani”, a precizat Florin Cîţu.

Acesta a spus că o măsură similară va fi luată şi pentru consumatorii non-casnici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici