PNL a transmis Ministerului Muncii propunerile liberalilor privind contesatata lege a salarizării şi cere legea în trei săptămâni

PNL a înaintat Ministerului Muncii o serie de principii privind legea salarizării unitare,cerându-i ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, ca în maxim trei săptămâni să prezinte un proiect de lege plecând de la aceaste principii, a declarat luni liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

1842 afișări
Imaginea articolului PNL a transmis Ministerului Muncii propunerile liberalilor privind contesatata lege a salarizării şi cere legea în trei săptămâni

PNL a transmis Ministerului Muncii propunerile liberalilor privind contesatata lege a salarizării şi cere legea în trei săptămâni

„(…) BPN astăzi a aprobat o serie de principii pe care se poate construi realist un asemenea proiect de lege (legea salarizării unitare-n.r.) În consecinţă, i-am cerut deja ministrului Muncii, Dragoş Pâslaru, ca urmare a deciziei Biroului Politic, ca în maximum trei săptămâni să vină cu reaşezarea proiectului de lege aşa cum l-a gândit Guvernul şi ministerul în baza acestor principii pe care noi le-am aprobat astăzi. În primul rând, grilele erau făcute pe 1 la 20, noi am spus de 1 la 13 între salariul minim şi salariul maxim”, a declarat Nicolăescu, afirmând că a avut discuţii cu Ministerul Muncii în mai multe rânduri privind această propunere.

Din punctul de vedere al liberalilor, proiectul de lege trebuie să fie făcut de guvern, dar trebuie să ţină cont de principiile înaintate de PNL, a spus Nicolăescu.

"Te rugăm frumos, guvernule pentru că este datoria ta să faci acest lucru să vii cu ele la Parlament", a spus liderul deputaţilor PNL, afirmând că ministrul "a fost foarte încântat" de propunerea PNL.

Nicolăescu a spus că noul Parlament ar trebui să se reunească, în luna ianuarie, într-o sesiune extraordinară, pentru a dezbate acest proiect de lege şi pentru a-l aproba ca el să fie inclus în legea bugetului pentru anul 2017.

"Dacă nu vor prelua aceste principii probabil că va trebui să facem noi singuri de la PNL, să ducem până la sfârşit ce ne-am propus. Tot proiect de lege şi depus în Parlament aşa cum prevede legea", a răspuns Nicolăescu, întrebat ce vor face liberalii dacă Guvernul nu va prezenta un proiect de lege.

Nicolăescu a mai spus că principalele direcţii în proiectul sunt Educaţia şi Sănătatea.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că legea propusă de PSD "a mărit inechităţile între categoriile sociale din sistemul public".

"Concret, am făcut un calcul estimativ pe următorii patru ani (…) este vorba despre o creştere medie cuprinsă între 30% şi 40% şi care va duce la sfârşitul anului 2020 la realizarea unui salariu mediu pe economie de 4238 de lei, deci aproape 1000 de euro. Am calculat şi impactul necesar pentru aplicarea unui asemenea proiect de lege, el se va duce la aproximativ 23 de miliarde de lei pe cei patru ani, faţă de ceea ce propune PSD, peste 42 miliarde de lei", a explicat Nicolăescu.

PNL a luat în calcul o creştere medie anuală economică de maxim 4% şi există un cadru legal pentru aplicarea principiilor propuse de liberali, a precizat Nicolăescu.

"Avem în vedere o creştere economică reală tocmai prin reducerea cu 7,5 puncte procentuale a fiscalităţii pe locul de muncă. Cu alte cuvinte de la 39,5 puncte procentuale cât sunt contribuţiile sociale astăzi vom scădea la 32, adică generalizăm cota unică - 16% angajat, 16% angajator. Avem în vedere ţintirea ajutoarelor de stat către întreprinderile mici şi mijlocii, deci către capitalul autohton, care produce locuri de muncă, impozite şi taxe, produce PIB. Totodată, dereglementarea şi debirocratizarea pe care le-am început din colaborarea cu Guvernul Cioloş şi automat le vom continua. De asemenea, impozitarea profitului realizat în România de toate tipurile de companii - ştiţi foarte bine despre transpunerea directivei europene în acest sens şi vom preveni acţiuni de externalizare a profitului din România", a spus liderul deputaţilor PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici