PNL îi cere ministrului de externe retragerea consulilor de la Barcelona, Bilbao, Torino şi Bălţi, ”clienţi politici numiţi de guvernul Ponta”

PNL solicită ministrului de externe retragerea de la post a consulilor generali de la Barcelona, Bilbao, Torino şi Bălţi, ”clienţi politici numiţi de guvernul Ponta” şi îi aminteşte fostului premier că este responsabil alături de aceştia de haosul de la alegerile prezidenţiale din 2014.

434 afișări
Imaginea articolului PNL îi cere ministrului de externe retragerea consulilor de la Barcelona, Bilbao, Torino şi Bălţi, ”clienţi politici numiţi de guvernul Ponta”

PNL îi cere ministrului de externe retragerea consulilor de la Barcelona, Bilbao, Torino şi Bălţi, ”clienţi politici numiţi de guvernul Ponta” (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

”Referitor la afirmaţiile jignitoare ale lui Victor Ponta la adresa cetăţenilor români din diaspora, îi atragem atenţia, în modul cel mai serios, că principalul vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014 este domnia sa alături de clienţii politici numiţi de guvernul domniei sale în unele dintre consulatele generale ale României în străinătate, persoane care, călcând în picioare demnitatea funcţiei de diplomat român, au pus interesul de partid mai presus de interesul public şi au aruncat o pată pe obrazul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe”, se arată, marţi, într-un comunicat de presă al PNL.

În solicitarea lor faţă de ministrul de externe Lazăr Comănescu, liberalii susţin că aceşti consilieri ”au tratat cu dispreţ şi dezinteres membrii comunităţilor româneşti din circumscripţile consulare pe care le gestionează”, atât în perioada alegerilor prezidenţiale din 2014, cât şi pe tot parcursul activităţii lor.

”Considerăm că această masură este absolut necesară şi oportună în contextul în care Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru al României, încearcă într-un mod jalnic şi profund necinstit să îi facă vinovaţi pe cetăţenii români din diaspora de gestionarea defectuoasă a procesului electoral din noiembrie 2014”, se mai arată în comunicat.

Secretarul general PNL Diaspora, Marian Zlotea, spune că liberalii au sesizat situaţia, prin numeroase plângeri penale.”Numeroase plângeri au fost retransmise de către noi Ministerului Afacerilor Externe, plângeri făcute împotriva consulilor PSD Geanina Boicu - vicepreşedinte PSD Diaspora şi Marian Popescu - secretar general PSD Diaspora, numiţi consuli generali la Barcelona, respectiv Bilbao, de către Victor Ponta, pentru a crea haos în diaspora. Îi solicit domnului Comănescu să nu uite bătaia de joc de la alegerile din 2014 şi să ia măsurile necesare, printre care schimbarea consulilor care au ajutat la crearea acestui haos”, a declarat secretarul general al PNL Diaspora Marian Zlotea, potrivit sursei citate.

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

"Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a susţinut Ponta la RTV.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici