Ponta: Băsescu mi-a solicitat pentru Bruxelles specialişti din ministere şi pe consilierul meu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat ca din delegaţia cu care va merge la Bruxelles la Consiliul European să facă parte specialişti din ministere şi consilierul său pe probleme de afaceri europene, el dându-şi acordul pentru acest lucru.

683 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu mi-a solicitat pentru Bruxelles specialişti din ministere şi pe consilierul meu

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că preşedintele Traian Băsescu a fost deja informat despre stadiul negocierilor, de către secretarii de stat şi de către consilierii săi personali, care au mers la Cotroceni pentru acest lucru.

Întrebat ce specialişti au mers la Cotroceni pentru a-l informa pe preşedinte, Ponta a răspuns: "Secretarii de stat, consilierii mei personali care au participat la negocieri, secretarii de stat de la Afaceri Europene, de la Finanţe, de la Agricultură. Eu am fost de acord ca ei să facă parte din delegaţia preşedintelui, mi s-a solicitat acest lucru şi, aşa cum am anunţat, am fost de acord să meargă la Bruxelles, să-l sfătuiască pe preşedinte şi să-i explice lucruri pe care probabil nu le ştie sau nu le înţelege. E foarte bine când nu te pricepi să asculţi de cei care se pricep".

Ponta a spus că i-a transmis lui Traian Băsescu "lucruri de detaliu" care ţin de negocierea şi de discuţiile pe care le-a avut cu alţi prim-miniştri şi i-a explicat elementele de negociere comună în aşa fel încât România să aibă o poziţie cât mai puternică.

Ponta a spus că din delegaţia solicitată de preşedinte pentru deplasarea la Bruxelles vor face parte specialişti din toate ministerele şi consilierul său de stat pe probleme de afaceri europene, la care se va adăuga ministrul Leonard Orban.

Consilieri ai premierului pe politică externă sunt Eugen Teodorovici şi Luminiţa Odobescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici