Ponta: Demisia lui Boc - primul pas spre anticipate. Suntem deschişi pentru o formulă responsabilă

Liderul USL Victor Ponta a declarat, luni, că, prin demisia premierului Emil Boc, s-a făcut primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate, el precizând că opoziţia este deschisă să discute orice "formulă responsabilă".

1540 afișări
Imaginea articolului Ponta: Demisia lui Boc - primul pas spre anticipate. Suntem deschişi pentru o formulă responsabilă

Ponta: Demisia lui Boc - primul pas spre anticipate. Suntem deschişi pentru o formulă responsabilă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Suntem o corabie în derivă pe o mare extrem de agitată", a spus Ponta.

El a precizat că USL doreşte declanşarea de alegeri parlamentare anticipate, dar că până atunci susţine "stabilitate şi echilibru".

"Cred că putem face o tranziţie democratică", a apreciat Ponta.

Liderul PSD a menţionat că, odată cu demisia lui Emil Boc, se intră în cele 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului în vederea alegerilor anticipate.

"Suntem dechişi să discutăm orice fel de formulă responsabilă, să ajungem la alegeri care să nu însemne distrugerea totală a ceea ce a rămas din România", a mai spus Ponta.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Preşedintele Băsescu are programate, luni, de la ora 12.00, consultări cu liderii USL, iar de la ora 13.00 cu formaţiunile din coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici