Ponta: Iau în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ia în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, dacă acesta va fi blocat în Parlament şi riscă să nu fie adoptat în circuitul legislativ în această sesiune parlamentară.

401 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iau în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal

Ponta: Iau în calcul inclusiv angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vă spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de altcineva", a spus Ponta.

El a arătat că, din punctul său de vedere, până la sfârşitul sesiunii parlamentare în curs trebuie să fie adoptat Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, pentru ca să existe şase luni de pregătire a implementării.

Întrebat ce va face în cazul în care va fi depusă o moţiune de cenzură pe această temă, în cazul angajării răspunderii, Ponta a precizat: "Mă descurc cu moţiunile de cenzură".

Solicitat să comenteze, pe de altă parte, declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că acest Cod fiscal a fost inspirat în mare parte din propunerile PNL şi ale sale, din timpul campaniei, Ponta a răspuns: "Atunci înseamnă că îl va susţine, e perfect acest lucru".

Ponta a spus că în realitate Codul Fiscal nu e nici al PSD, nici al PNL şi a criticat faptul că în ultimul timp PNL se declară tot timpul împotriva a ce se doreşte să se facă.

"Sper ca cei de la PNL să nu joace ca de obicei la off-side, adică să zică că sunt pentru, dar sunt contra, sau dacă noi suntem pentru, ei să fie împotrivă, pentru că văd că au adoptat jocul ăsta în care orice faci ei o întorc pe partea cealaltă şi mă deranjează. Cred că în felul acesta nu putem progresa", a spus Ponta.

El a arătat că în ultimele zile i-a văzut pe liberali că sunt "de profesie contra". "Dacă-s ideile lor, de ce sunt contra? Ei sunt contra de principiu", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici