Ponta pleacă luni în SUA, însoţit de Corlăţean şi Dobriţoiu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că va pleca în cursul zilei în SUA, însoţit de social-democratul Titus Corlăţean şi de liberalul Cornel Dobriţoiu, care sunt responsabilii USL pe zona de Externe şi de Apărare.

973 afișări
Imaginea articolului Ponta pleacă luni în SUA, însoţit de Corlăţean şi Dobriţoiu

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"Voi merge împreună cu domnul Corlăţean şi cu domnul Dobriţoiu, deoarece sunt responsabilii din partea USL pe zona de Externe şi de Apărare şi la întoarcere o să vă fac o informare completă", a spus Ponta.

El a precizat că vizita sa în SUA a fost discutată cu ambasada SUA la Bucureşti şi cu ambasada României la Washington.

"Vreau însă să precizez că este o vizită discutată cu ambasada SUA. Nu e nici vizită de plăcere şi nici nu e prin cine ştie ce alte structuri, ci prin ambasada SUA şi Ambasada României la Washington", a spus Ponta.

El a precizat că vizita a fost plănuită de foarte mult timp.

"Vizita era plănuită de foarte mult timp. La întoarcere o să vă dau toate informaţiile necesare împreună cu domnul Dobriţoiu şi cu domnul Corlăţean. Plec azi, când mă întorc vă anunţ ce am făcut", a spus Ponta.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au fixat ca priorităţi externe pentru anul 2012 o vizită politică în SUA şi una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte două vizite, una în Danemarca şi alta în Olanda. "Probabil că vom merge şi în SUA pentru a avea o întâlnire politică. (...) Pentru semestrul acesta priorităţile sunt Danemarca şi Olanda, pentru tot anul priorităţile sunt Bruxelles şi o vizită probabil în SUA", preciza, în 9 ianuarie, Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici