Ponta şi Iohannis, invitaţi la o dezbatere publică la Universitatea de Vest din Timişoara

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a lansat, marţi, o invitaţie candidaţilor la Preşedinţie Victor Ponta şi Klaus Iohannis pentru a participa la o dezbatere publică în Aula Magna a universităţii, la o dată care va fi stabilită în cazul în care aceştia confirmă participarea.

800 afișări
Imaginea articolului Ponta şi Iohannis, invitaţi la o dezbatere publică la Universitatea de Vest din Timişoara

Victor Ponta, Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

"Universitatea de Vest din Timişoara a propus organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna a Universităţii, între candidaţii din turul doi al alegerilor prezidenţiale, având încrederea că prestigiul şi experienţa în organizarea unor astfel de evenimente în timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare recomandă instituţia noastră pentru rolul de gazdă echidistantă", spune rectorul Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă transmis marţi de Universitatea de Vest din Timişoara.

Potrivit rectorului Universităţii de Vest din Timişoar , cei doi candidaţi nu au confirmat, deocamdată, participarea la această dezbatere.

"Universitatea de Vest din Timişoara a transmis deja invitaţia la dezbatere către cei doi candidaţi, domnul Victor Viorel Ponta, respectiv domnul Klaus Werner Iohannis, aşteptând în acest moment răspunsul din partea domniilor lor", precizează rectorul.

El a arătat că românii sunt interesaţi de răspunsurile unor întrebări încă actuale, la 25 de ani de la Revoluţie.

"Anul acesta, în decembrie, se vor împlini 25 de ani de la Revoluţia din 1989. Pentru noi, timişorenii, fiecare decembrie înseamnă în acelaşi timp un prilej de aniversare, dar şi de comemorare. Aniversarea înfrângerii sistemului comunist este însoţită de fiecare dată de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au făcut posibil momentul victoriei. În fiecare an, întrebările care ne vin în minte sunt aceleaşi: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui să facem pentru ca România să fie la înălţimea speranţelor celor care în urmă cu 25 de ani şi-au dat viaţa pentru ca libertatea noastră să fie astăzi posibilă? Care este proiectul care poate motiva societatea românească şi îi poate întări convingerea în valorile democratice pentru care s-a murit în urmă cu 25 de ani? Considerăm că, mai mult ca niciodată, cetăţenii României sunt interesaţi să afle care este răspunsul la aceste întrebări în opinia celor care aspiră la cea mai înaltă funcţie în stat, funcţia de preşedinte al României", adaugă rectorul Universităţii de Vest.

Universitatea de Vest din Timişoara are 16.000 de studenţi şi 11 facultăţi.

La alegerile prezidenţiale din 2009, Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a propus o dezbatere între candidaţii din primul tur la funcţia supremă în stat, care urma să se desfăşoare în sala Auditorium Maximum, cu 800 de locuri, într-una din zilele cuprinse în intervalul 15-19 noiembrie.

Dezbaterea UBB nu a mai avut loc, dar, în schimb, a fost organizată una în 14 noiembrie 2009, la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, între doi dintre candidaţii la Preşedinţie, Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Aceasta a fost moderată de jurnalistul Mihnea Măruţă.

Dezbaterea respectivă a fost anunţată ca fiind organizată de Facultatea de Ştiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB, dar conducerea universităţii a negat orice legatură cu evenimentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici