Potrivit celui mai recent sondaj, Justin Trudeau nu va mai fi premier după alegerile din 2025

În timp ce Australia are din acest an un guvern de stânga, iar laburiştii de centru stânga din Marea Britanie au avans în faţa conservatorilor, majoritatea populaţiei din Canada tinde să vireze spre dreapta. În 2025 se împlinesc 10 ani de când Justin Trudeau a devenit premierul Canadei.

2078 afișări
Imaginea articolului Potrivit celui mai recent sondaj, Justin Trudeau nu va mai fi premier după alegerile din 2025

Flickr

Potrivit celui mai recent sondaj, efectuat telefonic cu 1.000 de participanţi de către Nanos Research şi publicat pe 30 septembrie 2022, liberalii de centru-stânga, aflaţi la guvernare Canada din 2015, au popularitatea în scădere. 

Conservatorii au 33% popularitate, iar liberalii au doar 29%.

 

Într-un alt sondaj realizat de Mainstreet Research, conservatorii aveau popularitatea şi mai mare - 40,8%, iar liberalii aveau 32,7%.

Mulţi canadieni sunt nemulţumiţi de politicile progresiste şi de restricţiile pandemice implementate de premierul Justin Trudeau, al cărui tată, Pierre Trudeau,  a fost premier de două ori (între anii 1968 şi 1979,  şi 1980-1984). 

O altă cauză ar fi criza economică declanşată de efectele războiului ruso-ucrainean. 

Următoarele alegeri federale din Canada se vor desfăşura pe 20 octombrie 2015. 

Bătălia pentru funcţia de premierul Canadei s-ar putea da între Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal de centru-stânga, şi Pierre Poilievre, liderul Partidului Conservator de centru-dreapta. 

Mai sunt şi alte partide, precum Blocul Québécois de centru-stânga, Noul Partid Democrat de centru-stânga, Partidul Verde al Canadei care este ecologist, şi Partidul Popular din Canada, care este un partid naţionalist de extremă dreapta. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici