Premierul României: Am cerut NATO să monitorizeze atent situaţia de la Marea Neagră

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Jens Stoltenberg, că a cerut NATO să monitorizeze atent situaţia de la Marea Neagră, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei.

409 afișări
Imaginea articolului Premierul României: Am cerut NATO să monitorizeze atent situaţia de la Marea Neagră

Premierul a spus că a discutat cu şeful NATO despre ameninţările şi problemele de securitate din regiunea Mării Negre.

„Securitatea în regiune continuă să fie afectată de războiul ilegal de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei. Am exprimat îngrijorarea cu privire la efectele pe care comportamentul agresiv şi iresponsabil al Rusiei le pot avea pentru securitatea euro-atlantică şi stabilitatea globală pe termen lung. Având în vedere dinamica ridicată a acestor evoluţii, cât şi impredictibilitatea comportamentului Rusiei, am cerut NATO să monitorizeze atent situaţia de la Marea Neagră”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a spus că, în acest context, implementarea deciziilor adoptate la Madrid pentru consolidarea fermă şi durabilă a posturii aliate, inclusiv pe flacul estic şi în ţara noastră, este crucială.

„Crearea grupului de luptă condus de Franţa, la care contribuie soldaţi din Olanda şi Belgia, reprezintă materializarea acestei decizii şi a unităţii care caracterizează alianţa noastră”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici