Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, apel la calm: Am solicitat o analiză serioasă a Guvernului privind consecinţele Brexit

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut, în contextul deciziei britancilor de a părăsi UE, un apel la calm şi responsabilitate, dar a cerut o analiză serioasă, care să genereze mai multe planuri, criticând în acelaşi timp Executivul pentru că nu a avut un ”plan B”.

726 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, apel la calm: Am solicitat o analiză serioasă a Guvernului privind consecinţele Brexit

Dragnea, apel la calm: Am solicitat o analiză serioasă a Guvernului privind consecinţele Brexit (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

”E o decizie a poporului britanic pe care noi o respectăm. PSD sprijină cu tărie şi fermitate parcursul european al României. Dincolo de faptul că şi guvernatorul BNR şi primul ministru ne-au asigurat că, în acest moment, impactul nu e major şi poate fi gestionat, dar nu trebuie să facem greşeala fatală să credem că nu s-a întâmplat nimic sau să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic sau că lucrurile pot merge în continuare ca şi până acum. Este nevoie, la nivel european, de o analiză serioasă făcută de liderii europeni”, a declarat Liviu Dragnea.

El susţine că este nevoie de o analiză care să conducă la definirea clară a proiectului european.

”În România, eu am solicitat astăzi, să se facă rapid o analiză serioasă, care să genereze poate mai multe planuri, pentru că nimeni nu ştie care va fi evoluţia, cum se va modifica proiectul european. Această analiză, pe care trebuie să o facă guvernul şi instituţiile specializate în astfel de analize, va fi sprijinită de noi şi specialiştii noştri şi trebuie să aibă ca obiectiv principal interesul României în acest context. România trebuie să fie o voce puternică, un partener activ la procesul de modernizare a UE”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a mai cerut ca interesele românilor din Marea Britanie să fie protejate.

”Apelul meu este la calm şi responsabilitate. E foarte uşor în aceste zile, mai ales că e an electoral, lideri politici mai mari sau mai mici să folosească acest prijle pentru un câştig de imagine efemer”, a adăugat preşedintele PSD.

El a refuzat să comenteze declaraţiile premierului Dacian Cioloş, care îndemnase liderii partidelor la prudenţă, dar a criticat Executivul.

”Cred că domnul Dacian Cioloş, împreună cu tot cabinetul, ar trebui să aibă mai puţine declaraţii războinice şi să se aşeze în mod serios pe această analiză. Nu ţin neapărat să critic, dar ar fi fost bine dacă guvernul României ar fi avut şi un plan B. Asta nu înseamnă că nu se poate face repede şi noi suntem diuspuşi, preşedintele insistă la asta, să participăm în mod activ la acest program”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a mai făcut un apel la adresa liderilor politici pentru demararea unui plan de dezvoltare a României pe termen lung, de 20-25 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici