Video Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Bucureşti (Video ProTV)

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit, joi seară, pe Aeroportul Henri Coandă, fiind întâmpinat de către ministrul de Externe Adrian Cioroianu.

1254 afișări

Vladimir Putin a coborât din avion, a dat mâna cu cei care l-au aşteptat şi s-a urcat în maşină, părăsind aeroportul.

După sosirea la Bucureşti, preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns la Hilton, unde are loc dineul oferit participanţilor la summit-ul NATO.

Liderul rus a fost întâmpinat de către preşedintele Traian Băsescu. La coborârea din maşină, Putin a făcut câţiva paşi către intrarea în hotel, fiind aşteptat de şeful statului român, care i s-a adresat în limba engleză, urându-i bun venit şi spunându-i că prezenţa sa la Bucureşti este o plăcere.

Printre invitaţii la dineu se mai află preşedintele SUA George W. Bush, secretarul de stat american Condolezza Rice, secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Gordon Brown.

Vladimir Putin este primul preşedinte rus care vine în România după 1990.

Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a sosit, joi după-amiază, la Bucureşti.

Vineri, ar urma să aibă loc Consiliul NATO-Rusia, la care va participa liderul rus.

Participarea sa la summit a fost incertă până în ultimul moment, deşi, în urmă cu aproape o lună la NATO s-a primit confirmarea prezenţei sale la Bucureşti.

La summitul Alianţei de la Riga, din 2006, Vladimir Putin şi-a contramndat sosirea în ultimul moment, invocând probleme "organizaţionale", după cum declara un reprezentant al Kremlinului.

Mandatul prezidenţial al lui Putin se încheie în luna mai, când va fi preluat de către Dmitri Medvedev. După summit, Putin are programată o întrevedere la Soci cu omologul său american George W. Bush.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici