Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vizită oficială în România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face joi o vizită oficială, în România, unde se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu miniştrii Tudorel Toader şi Carmen Dan.

1145 afișări
Imaginea articolului Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vizită oficială în România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vizită oficială în România

Frans Timmermans se va întâlni cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, urmând ca oficialul să discute cu membrii comisiilor juridice şi pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene va discuta şi cu prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, şi cu ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

Frans Timmermans va discuta şi cu liderii partidelor parlamentare, precum şi cu partenerii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din domeniul justiţiei.

Timmermans va dialoga cu cetăţenii, la sfârşitul vizite sale, la Muzeul Naţional de Artă, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma şi a zece ani de la aderarea României la UE, informează Comisia Europeană.

Prim vicepreşedintele Comisiei Europene a declarat, pe Twitter, la începutul lunii februarie, în contextul protestelor generate de adotarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, că Executivul UE este la dispoziţia autorităţilor române, pentru a coopera şi cere din nou continuarea luptei împotriva corupţiei.

"Suntem la dispoziţia autorităţilor române. Suntem în dispoziţie de cooperare. Dar suntem clari privind continuarea luptei anticorupţie", a scris Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a susţinut, într-o conferinţă de presă, că urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul din România şi a subliniat că Executivul UE nu ţine de cont de orientările politice în actuala situaţie din ţara noastră, ci vrea să ajute la eliminarea corupţiei endemice.

"Am urmărit îndeaproape situaţia începând de săptămâna trecută. Am notat introducerea Ordonanţei de Urgenţă 14 pentru a aborda Ordonanţa de Urgenţă 13. Am notat şi că Guvernul nu va continua cu legislaţia contestată. Vom continua să urmărim cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul român (…) pentru noi, aceasta nu este o discuţie politică, nu ţinem partea cuiva în afacerile interne din România. Este vorba despre a ajuta România să ducă la bun sfârşit această luptă foarte, foarte lungă şi dificilă pentru a scăpa de corupţia instituţionalizată", a spus oficialul într-o conferinţă de presă organizată după o reuniune a Colegiului Comisarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici