Primarul din Târgu-Jiu cere redeschiderea şcolilor şi realuarea evenimentelor publice: "La noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic"

Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, cere redeschiderea şcolilor şi realuarea evenimentelor publice în spaţiile deschise.

2824 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu-Jiu cere redeschiderea şcolilor şi realuarea evenimentelor publice: "La noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic"

Primarul din Târgu-Jiu cere redeschiderea şcolilor şi realuarea evenimentelor publice: "La noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic"

„Copiii ar trebui să se întoarcă la şcoală. Mă refer aici la elevii târgujieni pentru că la noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic. Am investit foarte mult în toate unităţile de învăţământ şi cred că putem lua măsurile necesare menţinerii unui risc scăzut de infectare”, este mesajul primarului Marcel Romanescu.

Acesta e de părere că şi evenimentele organizate în mod controlat în spaţii deschise ar putea fi permise: „Avem un stadion încăpător care ne-ar permite astfel de evenimente. Anul acesta am organizat acolo ceremonia de absolvire pentru toate şcolile din municipiu. Nu au fost probleme, am luat toate măsurile de siguranţă necesare şi am dovedit că se poate!
Cred că, până la urmă, ar trebui ca aceste decizii sa revină administratiilor publice locale, în funcţie de situaţia din fiecare localitate”.

Romanescu susţine că toţi sunt afectaţi de pandemie şi din acest motiv trebuie să începem să luăm măsuri care să ajute la redresarea economiei.

„Noi am dat dovadă de responsabilitate la nivelul municipiului Târgu Jiu şi chiar la nivelul întregului judeţ. De ce trebuie să luăm aceleaşi măsuri ca în judeţele cu probleme? Consider că am dovedit deja că putem gestiona responsabil situaţia la nivel local. Copiii trebuie să se întoarcă la şcoală, iar din punct de vedere economic trebuie să ne revenim. Foarte multe firme au de suferit, foarte mulţi angajaţi au fost afectaţi. E timpul să le salvăm locurile de muncă”, transmite primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici