Proiect de lege: Şi discriminările pe baza culorii, a cetăţeniei şi genului vor fi pedepsite prin lege

  • Legislaţia anti-discriminare urmează să fie completată.
  • Va fi pedepsită prin lege şi discriminarea pe baza culorii pielii, a cetăţeniei sau a genului.
  • Amenzile vor ajunge până la 200.000 de lei.
215 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Şi discriminările pe baza culorii, a cetăţeniei şi genului vor fi pedepsite prin lege

FOTO: Profimedia

Noi forme de discriminare vor fi sancţionate prin lege. Un proiect de lege înregistrat în Parlament propune ca discriminările pe bază de cetăţenie, culoare, gen sau pe statutul de refugiat sau azilant să fie sancţionate prin lege. 

Amenzile vor fi cuprinse între 10.000 şi 60.000 dacă discriminarea va viza o persoană fizică şi vor ajunge la 200.000 lei dacă discriminarea va fi îndrepatată împotriva unui grup de persoane sau unei comunităţi. 

Codul muncii deja interzice orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, iar firmele pot fi amendate dacă nu tratează egal angajaţii, inclusiv la recrutare. 

Recent, un alt proiect de lege depus la Senat vrea să reglementeze parteneriatul pe viaţă. Acesta ar urma să se încheie la notar, inclusiv între persoane de acelaşi sex, şi să ofere partenerilor aceleaşi drepturi primite de soţi în urma căsătoriei. 

Potrivit proiectului, partenerii îşi vor păstra numele avut înaintea încheierii parteneriatului de viaţă şi, în cazul parteneriatelor între persoane de acelaşi sex, nu vor putea adopta copii.

În tot acest timp, Papa Francisc a vorbit pentru prima oară despre căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Suveranul Pontif i-a numit pe cei care fac parte din comunitatea LGBT „copii ai lui Dumnezeu care au dreptul să întemeieze o familie”.
 
Papa Francisc a solicitat o „lege pentru parteneriatele civile” care să le dea dreptul persoanelor din comunitatea LGBT să aibă o familie.
 
„Nimeni nu ar trebui să fie alungat şi nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza acestei chestiuni”, a spus Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici