Protestele din Bucureşti. Firea le propune lui Cîţu şi Voiculescu modelul Angelei Merkel: „Să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante”

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea spune că Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu „au încă şansa de a urma exemplul Angelei Merkel pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o”: „să admită că au greşit, să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante”.

265 afișări
Imaginea articolului Protestele din Bucureşti. Firea le propune lui Cîţu şi Voiculescu modelul Angelei Merkel: „Să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante”

„Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignaţi, dar paşnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acţionat doar în Bucureşti, pentru a compromite o mişcare civică, legitimă. Dacă aşa vor să oprească protestele oamenilor de bună credinţă, fac o mare greşeală! Nu vor reuşi! Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricţiile controversate din timpul sărbătorilor pascale şi şi-a cerut iertare de la cetăţeni pentru greşeala sa. Cîţu şi Voiculescu au încă şansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greşit, să îşi ceară scuze şi să retragă deciziile aberante”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea îi acuză pe guvernanţi că „au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile şi terasele în care se organizau petreceri”.

„Au coborât ora de interdicţie de circulaţie atât de mult încât au afectat majoritatea cetăţenilor care au fost responsabili în faţa pandemiei! Este profund greşit să-i sancţionezi pe cei mulţi şi corecţi, pentru că tu, Guvern, nu eşti în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, conchide Firea.

În timpul protestelor de luni noaptea din Capitală 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Luni seara Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici