PSD, chemat să semneze memorandumul pentru Centura Verde

Proiectul derulat de platforma civilă Împreună pentru Centura Verde pare să se fi împotmolit pe traseul legislativ.

80 afișări
Imaginea articolului PSD, chemat să semneze memorandumul pentru Centura Verde

FOTO: Alex Găvan

Iniţiatorii cer PSD să semneze memorandumul convenit de toate partidele politice. Asta după ce proiectul Centura Verde Bucureşti - Ilfov a fost atacat cu amendamente.

„Legislaţia este unul dintre pilonii principali ai platformei civice Împreună pentru Centura Verde - un apel la acţiune concentrat pe soluţii pentru ca capitala României să fie un oraş mai sănătos care reuneşte peste 150 de non-profit, grupuri civice şi persoane publice.

O petiţie publică online cu acelaşi scop a adunat peste 11.000 de semnături până acum, în timp ce un memorandum de înţelegere a fost susţinut de mai mulţi factori de decizie politici şi executivi de rang înalt. Printre ei primarul Bucureştiului Nicușor Dan preşedintele judeţului Ilfov Hubert Thuma şi preşedintele Senatului Nicolae Ionel Ciucă.

De fapt, reprezentanţii platformei civice spun că Partidul Social Democrat (PSD) este singurul partid care încă nu a semnat memorandumul. Astfel, întrucât mai multe dintre punctele de acţiune ale documentului pot fi întâmpinate doar cu sprijinul factorilor de decizie executivi, platforma şi susţinătorii săi îl invită pe premierul Marcel Ciolacu şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor interimare Alfred Simonis să se alăture şi să semneze documentul, întrucât contribuţia lor este extrem de importantă în acest demers pentru a crea o centură verde în jurul Bucureştiului”; scrie iniţiatorul Alex Găvan pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici