PSD, UNPR şi ALDE nu vor depune moţiune de cenzură: Nu este exclus ca în cazul unor "derapaje majore" situaţia să se schimbe

Majoritatea parlamentară PSD, UNPR şi ALDE nu va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, a anunţat, joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul discuţiilor cu cele două partide.

266 afișări
Imaginea articolului PSD, UNPR şi ALDE nu vor depune moţiune de cenzură: Nu este exclus ca în cazul unor "derapaje majore" situaţia să se schimbe

PSD, UNPR şi ALDE nu vor depune moţiune de cenzură: Nu este exclus ca în cazul unor "derapaje majore" situaţia să se schimbe (Imagine: Maran Croitoru/ Ariva Mediafax Foto)

Dragnea a reluat argumentele potrivit cărora o moţiune de cenzură, care cel mai probabil ar trece de votul Parlamentului, va duce la alegeri anticipate pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza un candidat pentru postul de premier care să fie agreat de majoritatea PSD-UNPR-ALDE.

"Din analiza noastră are reieşit că într-adevăr o moţiune de cenzură dacă ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfăşura în octombrie, pentru că aproape sigur preşedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune. Şi deocamdată nu vom face acest gest în aceste zile", a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei.

Liderul PSD a mai spus că deocamdată nu vor face acest "gest" (de a depune moţiune de ceznură), însă nu este exclus ca în cazul unor "derapaje majore" situaţia să se schimbe.

"Rămâne monitorizarea permanentă pe guvern şi nu este exclus că, dacă apare un derapaj serios, un derapaj puternic, să nu mai avem această rezervă generată de anticipate, care ar fi mai devreme cu o lună decât cele la termen şi vom putea depune acea moţiune de cenzură", a mai spus Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a acuzat Cabinetul condus de Dacian Cioloş de o "performanţă catastrofală" şi de faptul că şi-a depăşit mandatul de "guvern de tranziţie".

"În discuţiile pe care le-am avut, şi noi şi colegii din PSD şi UNPR am adus multe argumente în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură pentru motivele pe care le ştiţi: performanţa catastrofală a acestui guvern şi faptul că, depăşindu-şi practic mandatul pe care noi aşa l-am înţeles, de guvern de tranziţie până la viitoarele alegeri, s-a apucat să legifereze în domenii importante, intervenind cu ordonanţe de urgenţă care au depăşit practic limitele pe care în mod normal ar fi trebuit să şi le asume un astfel de guvern", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că un alt motiv care a stat la baza deciziei nedepunerii acum a unei moţiuni de cenzură este acela că nu doreşte să lase impresia că ar vrea să forţeze preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici