Video Quintus: Cel care va fi ales preşedintele PNL are şanse să devină prezidenţiabil - VIDEO

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a declarat, vineri, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, că Iohannis are şanse să devină preşedintele PNL, la Congresul partidului, iar cel ce va fi ales are cele mai mari şanse să devină prezidenţiabil.

342 afișări

Despre afirmaţia lui Crin Antonescu, potrivit căreia ar lua în calcul o candidatură la prezidenţiale, dacă un număr important de membri din partid îi vor cere acest lucru, Mircea Ionescu Quintus a spus: ”Eu pot să vă asigur că eu nu candidez şi nu pot să răspund în numele nimănui. Ştiu că a dorit să se retragă, se simte lipsa lui, şi eu o simt. E o problemă de viitor şi e greu să mă pronunţ”.

Quintus a adăugat, despre Crin Antonescu: ”Am colaborat foarte bine cu el, de atâta vreme, de peste 20 de ani”.

Preşedintele de onoare al PNL a explicat că el, personal, apreciază deopotrivă şi pe Klaus Iohannis şi oricine va fi ales preşedintele partidului i se va subordona.

Mircea Ionescu Quintus nu a dorit să spună direct cine are, în opinia sa, şansele cele mai mari de a ajunge prezidenţiabilul PNL, el arătând că doreşte să spună cine are şansele cele mai mari să ajungă preşedintele partidului.

”Cred că are domnul Iohannis (şansele cele mai mari de a ajunge preşedintele PNL - n.r.). Cine va avea şanse, va fi stabilit în primul rând în urma unui sondaj, şi cred că preşedintele care se va alege acum va fi primul cu şanse”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

El a vorbit şi despre Congresul PNL, care va avea loc vineri şi sâmbătă la Palatul Parlamentului.

“Aştept să fie un Congres liniştit, în primul rând, adică să se desfăşoare potrivit Statutului, cu o ordine de zi complicată, cu alegerea vicepreşedinţilor, este o problemă foarte grea, sunt mulţi candidaţi, trebuie aleşi 31, măcar să numeri voturile. Problema alegerii preşedintelui e în primul rând”, a spus Quintus.

Despre modificările la Statut, Mircea Ionescu Quintus a arătat că sunt câteva importante, una dintre ele fiind propusă chiar de el.

”Nu numai preşedintele partidului să fie garantul unităţii şi independenţei şi identităţii partidului, ci să trecem această garanţie în Statut. (..) Susţin foarte mult acest amendament şi sper să treacă”, a arătat Quintus.

El a explicat că acest amendament nu garantează doar păstrarea numelui, ci şi identitatea, trecutul, unitatea, toate valorile de bază ale partidului, care trebuie garantate prin Statut, şi nu printr-o persoană.

”Să mă ierte Dumnezeu, dar să nu uităm că din cei şase preşedinţi de până acum numai doi sunt în activitate, al treilea este bolnav şi lipseşte, iar trei nu mai sunt printre noi. Ce garanţie îţi dă un om care pleacă? Sunt în alte partide”, a comentat preşedintele de onoare al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici