Quintus: Este o greşeală a conducerii PNL că nu a avut plan de rezervă la Capitală

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia sa de a se abţine la vot în cazul candidaturii lui Marian Munteanu este un vot împotriva "greşelii" conducerii care nu a avut un plan de rezervă, el precizând că BPN va trebui să-şi asume un eventual eşec.

178 afișări
Imaginea articolului Quintus: Este o greşeală a conducerii PNL că nu a avut plan de rezervă la Capitală

Quintus: Este o greşeală a conducerii PNL că nu a avut plan de rezervă la Capitală

"Votul meu nu l-a privit pe Marian Munteanu, ci a fost un vot împotriva greşelii conducerii PNL care trebuia să aibă mai multe soluţii de rezervă pentru situaţia retragerii domnului Ludovic Orban , care a avuut o atitudine corectă. (...) Doream să candideze unul dintre membrii PNL", a declarat, miercuri, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a mai spus că un partid politic nu are voie să ajungă în astfel de situaţii fără a avea un plan de rezervă. "Un partid politic nu poate fi luat prin surprindere. Nu s-a gândit nimeni la un plan B , la un plan C. Este o greşeală a conducerii PNL. Eu am avut trei propuneri de candidatură, este vorba despre trei dinstinse doamne, din BPN, nu le mai spun numele. Una dintre ele este Adriana Săftoiu", a mai declara el. Întrebat dacă s-a gândit şi la copreşedintele PNL Alina Gorghiu, Quintus a spus că nu.

Întrebat dacă discursul lui Marian Munteanu care a fost catalogat de unele voci din spaţiul public ca fiind unul naţionalist, cu accente de extremă dreapta ar putea afecta campania PNL, Quintus a declarat că "Marian Munteanu a fost un student naţionalist, un duşman al comunismului" şi nu i se poate reproşa asta. "Nu cred că el va fi contestat din aceaste motive, cred că este acceptat de societatea civilă, el fiind o legendă a Pieţei Universităţii. (...) Cred că are tot atâtea şanse câte ar fi avut şi Ludovic Orban", a mai spus preşedintele de onoare al PNL.

De asemenea, întrebat dacă, în cazul în care Marian Munteanu nu va câştiga alegerile locale din Bucureşti şi va obţine un scor slab, copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga ar trebui să îşi asume răspunderea şi să demisioneze, Quintus a spus că "Noi toţi cei din conducere ar trebui să ne asumăm răspunderea. Ar trebui să recunoaştem că am greşit şi mai departe hotăreşte partidul".

Quintus a evitat să răspundă tranşant şi în ceea ce priveşte demisia preşedintelui organizaţiei PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, în eventualitatea unui eşec electoral. "Asta depinde de fiecare", a spus el, adăugând că nu ştie de ce Cătălin Predoiu a refuzat să se înscrie în cursa electorală. "Întrebaţi-l pe el. Domnul Predoiu poate are alte gânduri. El a fost nominalizat pentru funcţia de premier, dar asta a fost demult", a mai spus Quintus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici