Video Raluca Prună, fostul ministru al Justiţiei: Nu cred că o lege a amnistiei şi graţierii rezolvă problemele din penitenciare

Raluca Prună, fostul ministru al Justiţiei, a declarat, după predarea mandatului, că nu crede că o lege a amnistiei şi graţierii rezolvă problemele din penitenciare, precizările fiind făcute după ce noul ministru, Florin Iordache, a declarat că o astfel de lege ar fi de "bun augur".

288 afișări

"Eu am spus de când am preluat mandatul că nu cred că o lege a amnistiei şi graţieii rezolvă problemele din penitenciare. Le-ar rezolva imediat în sensul că am goli penitenciarele dar ele s-ar umple din nou. Deci, am umbla la efect, nu la cauză. Nu cred că sunt în totală contradicţie cu domnul Iordache. Eu aştept să văd. Se fac multe declaraţii în campania electorală, haideţi să aşteptăm şi să-i dăm fiecăruia beneficiul bunei credinţe", a declarat Raluca Prună.

Precizarea a venit în contextul în care, miercuri, Florin Iordache a declarat că o discuţie în Parlament a legii amnistiei şi graţierii ar fi de bun augur.

"O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul", le-a spus Iordache jurnaliştilor, miercuri, după audierea din Parlament.

La predarea mandatului, Raluca Prună a discutat cu noul ministru despre urgenţele din sistem.

"Am discutat despre urgenţe, urgenţele sunt pe bilanţul meu care încă este pe pagina ministerului. Importante sunt două lucruri: să se continue ceea ce s a începutut şi pachetul de legi ale justiţiei, este un pachet de legi pregătit de CSM, consultat clar cu magistraţii şi pe care l-am lăsat acestui Parlament ca să-l adopte. A fost o predare-primire aşa cum se face. A avut întrebări şi sigur că am răspuns. Eu sunt încrezătoare", a declarat Raluca Prună.

În legătura cu o eventuală răspundere a magistraţilor, Prună a spus: "Nu cred că există magistraţi, astăzi, în România, care dau pedepse la comandă. Spun asta ca persoană care mă ocup de cel putin 12 ani de acest sistem.Magistratura română, astăzi, nu este ceea ce era magistratura acum mulţi ani. Eu cred că sistemul funcţionează şi că este şi pentru sistem un moment al testului. Sistemul va trebui să arate că este matur, că este independent, toţi vrem o justiţie independentă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici