Răspunsul lui Iohannis, întrebat dacă vizează vreo funcţie în UE

„Mă concentrez pe discuţiile pentru NATO”, răspunde preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă este în negocieri pentru o funcţie la nivelul european.

419 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Iohannis, întrebat dacă vizează vreo funcţie în UE

Răspunsul lui Iohannis, întrebat dacă vizează vreo funcţie în UE

Candidatura lui Iohannis la funcţia de secretar general al NATO a alimentat şi unele speculaţii, că ar fi şi o posibilă cale pentru a negocia o altă funcţie, la nivelul european.. Întrebat dacă exclude posibilitatea de a mai candida pentru o altă funcţie după discuţii şi negocieri legate de funcţia de secretar general al NATO, preşedintele a răspuns: „Eu mă concentrez pe discuţiile pentru NATO”.

Întrebat dacă, în concluzie, nu va exista nicio altă discuţie pentru alte funcţii mai târziu, după momentul 9 iunie, Iohannis a spus: „Cred că v-am răspuns destul de tranşant”.

Întrebat, de asemenea, dacă a primit reacţii de susţinere din partea ţărilor membre, Iohannis a spus: „După cum am răspuns şi la altă întrebare, nu este uzual să se facă declaraţii după aceste negocieri. Rezultatele sunt deosebit de sensibile, fiecare stat vrea să facă anumite afirmaţii, dar ele să fie păstrate totuşi în cadrul NATO. Vedeţi, la NATO nu există o procedură publică, nu se votează, rezultatul se stabileşte consensual, şi atunci aceste discuţii sunt destul de complexe, fiindcă lumea nu doreşte ca în spaţiul public să se vehiculeze felul în care au reacţionat. Eu cunosc reacţiile, dar, pentru a proteja aceste sensibilităţi, prefer să nu le spun public”.

Referitor la ce îl diferenţiază faţă de Mark Rutte, preşedintele a declarat că, „fiind o competiţie atipică”, nu este rolul său să spună despre celălalt competitor cum va face şi ce va face, „dar cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi, cu siguranţă, sunt unele teme unde abordările noastre, ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici