Reacţii URS PLUS, după demiterea lui Vlad Voiculescu. „El trebuie susţinut fiindcă şi-a asumat să decapiteze reţelele de mafioţi”

1495 afișări
Imaginea articolului Reacţii URS PLUS, după demiterea lui Vlad Voiculescu. „El trebuie susţinut fiindcă şi-a asumat să decapiteze reţelele de mafioţi”

Vlad Voiculescu a fost demis

Politicenii reacţionează cu privire la anunţul premierului, acela de demitere a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Primii care au postat mesaje de susţinere au fost de la formaţiunea politică USR PLUS. 
 
Şi Dragoş Pîslaru a postat un mesaj de susţinere pentru Vlad Voiculescu.
 
„Către voi, cei care vă frecaţi acum mâinile de încântare.
Aţi vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-aţi oprit să i-l luaţi. 
Vlad e de vină pentru incompetenţa, iresposabilitatea şi furtişagul din spitalele româneşti, nu? De peste 30 de ani aţi politizat sistemul de sănătate şi l-aţi distrus, cu manageri de spitale numiţi şi aflaţi la cheremul vostru politic, şi acum v-aţi găsit vinovatul, da? Adică exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale şi vă ameninţa marionetele pentru sifonarea banilor din sănătate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeaţi prin eliminarea controlului politic la casele judeţene de sănătate. V-aţi panicat, aţi dat mâna unii cu alţii şi aţi reuşit, da?
Vlad e de vină pentru ţevile de oxigen de la Babeş, pentru tergiversarea ordinelor menite să salveze vieţi la Foişor, pentru vaccinarea specialilor înaintea bătrânilor şi a celor bolnavi şi vulnerabili, da?
Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecţie şi carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic şi sursele de bani din privat sunt mai importante decât vieţile oamenilor. 
Vlad e de vină că anul trecut, când Uniunea Europeană oferea bani pentru spitale modulare, aceiaşi manageri de spitale numiţi de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns să improvizăm cu TIR-uri convertite în paturi ATI şi să ne bazăm pe donaţii şi iniţiative private.
Vlad e de vină că aţi promis spitale pe care nu le-aţi făcut niciodată, aţi dus românii în situaţia în care dacă nu ştiu „pe cineva” mor cu zile, aţi întreţinut spaga şi aţi ascuns realitatea cu nosocomiale cu tot, nu?
Şi vă era frică. Rău de tot. 
Pentru că pe Vlad nu puteaţi să îl controlaţi sau să îl cumpăraţi.
Pentru că de săptămâna viitoare măsurile de limitare începeau să dea roade.
Pentru că începeau concursurile la CNAS şi se schimbau şefii din spitale.
Pentru că pe #PNRR capitolul de sănătate a fost lăudat de Comisia Europeană şi urmau să intre peste 3 miliarde de euro pentru repararea sistemului, fără ca voi să mai aveţi controlul asupra banilor.
Pentru că în două-trei luni vaccinarea avea să ne aducă mai aproape de normalitate şi atunci ce vă făceaţi cu Voiculescu, nu?
Pentru că mai bine îl vindeţi pe Vlad pe nişte arginţi decât să vi se clatine scaunele proprii, nu?
Ei bine, Vlad avea o responsabilitate. Nu să îşi dea demisia. În niciun caz. Ci să lupte pentru bine, pentru oameni, pentru salvarea de vieţi şi pentru ca oamenii să nu mai fie umiliţi, fie ei pacienţi, doctori, asistente sau brancardieri.
Responsabilitatea lui Vlad era să lupte cu voi pentru demantelarea practicilor mafiote şi a baronatelor oculte.
Şi am o veste pentru voi, cei care râdeţi acum în pumni.
Responsabilitatea lui Vlad nu venea numai de la el. Venea de la noi toţi, cei mai tăcuţi, mai moderaţi, mai decenţi, care nu facem poate faţă ţăţismelor, urii şi huliganismului şi linşajului de pe scena mediatică şi politică.
Responsabilitatea lui Vlad este responsabilitatea noastră, a celor mulţi, care nu mai suportăm minciuna şi hoţia.
Şi vestea este că mai abitir vom lupta pentru reformă, pentru curăţenie, pentru moralitate.
Nu vom renunţa, din contră, vom înţelege mai bine hidra pentru că zilele acestea i-am văzut mai clar capetele.
Pentru Vlad, pentru oameni, pentru români, pentru o viaţă mai bună. Nu ne veţi opri!
Mulţumim, Vlad, Andreea şi tuturor celorlalţi pentru ce sunteţi, ce faceţi, ce simţiţi - nu sunteţi singuri. Este un moment greu, suntem alături de voi.
Haideţi să scriem ce simţim şi să ne adunăm forţele pentru a lupta în continuare. 
Senatoarea USR-PLUS Simona Spătaru face apel la suţinere pentru Voiculescu, care şi-ar fi asumat „să decapiteze reţelele de mafioţi care au pus pe butuci spitalele din România”. 
 
 
„Avem nevoie de stabilitate în Guvern şi în Parlament pentru reformele asumate în Coaliţie în urmă cu doar 3 luni de zile.
Vânătoarea de vrăjitoare trebuie să înceteze. Vlad Voiculescu trebuie susţinut fiindcă şi-a asumat să decapiteze reţelele de mafioţi care au pus pe butuci spitalele din România. În calitate de senator, vicepreşedintă a Comisiei Juridice din Senat , îndemn colegii din Coaliţie la responsabilitate faţă de milioanele de români care, cred, că au dat o ultimă şansă clasei politice pe 6 decembrie 2020. Hai să facem ce trebuie. Să scăpăm de mafie şi să reconstruim România pentru copiii noştri”, a scris politiciana, pe pagina sa de Facebook. 
 

Avem nevoie de stabilitate în Guvern şi în Parlament pentru reformele asumate în Coaliţie în urmă cu doar 3 luni de...

Publicată de Simona Spătaru pe Miercuri, 14 aprilie 2021

Şi Ionuţ Moşteanu (USR), spune că demiterea lui Vlad Voiculescu este „un act de agresiune al premierului în această coaliţie”. 

La rândul său, deputatul Iulian Bulai spune că lupta va continua. 

„Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulţumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toţi cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toţi cei care susţin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă!”, a scris Bulai pe Facebook. 

 

Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulţumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut...

Publicată de Iulian Bulai pe Miercuri, 14 aprilie 2021
 
Apoi, deputatul USR-PLUS Ionuţ Moşteanu declară că are mulţi colegi care susţin ieşirea USR de la guvernare. Este vorba despre o criză politică, iar ordinul publicat marţi e „un pretext”.
 
Şi susţinătorii lui Vlad Voiculescu au postat mesaje de susţinere. Laura Ştefănuţ spune că „fatidic şi-au ales momentul sacrificiului. Într-o zi ploioasă, cu puţin înainte de Paşte. Oamenii pleacă, unii dispar cu totul, dar ideile şi valorile rămân”.
 
 
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineaţă de către premierul Florin Cîţu. Totodată, prim-ministrul a demis-o şi pe Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici