Roman (PNL): PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură primarilor; UDMR a primit un tain de 40 de milioane de lei

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, că PSD-ALDE a dat aleşilor locali „cea mai grea lovitură” prin respingerea amendamentului care prevedea creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale, afirmând că UDMR a făcut jocurile.

1102 afișări
Imaginea articolului Roman (PNL): PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură primarilor; UDMR a primit un tain de 40 de milioane de lei

Roman (PNL): PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură primarilor; UDMR a primit un tain de 40 de milioane de lei

"Astăzi majoritatea PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură pe care au primit-o aleşii locali, primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene în ultimii 27 de ani. Practic, prin votul de respingere dat astăzi amendamentului adoptat în Comisia de buget-finanţe sunt stopate toate investiţiile importante în România, pentru că trebuie să recunoaştem cu toţii, dacă s-a făcut ceva în ţara aceasta s-a făcut la nivel local, acolo s-au făcut alimentări cu apă, acolo s-au făcut lucrări de canalizare, lucrări de drumuri comunale, de drumuri municipale, modernizări de şcoli, spitale şi dispensare. Toate aceste lucruri au fost realizate de către primari”, a declarat vicepreşedintele PNL Florin Roman.

PSD-ALDE a plătit un tain către UDMR, de circa 40 de milioane, pentru a se asigura că amendamentul va fi respins, a spus Roman.

"Astăzi, prin acest amendament majoritatea PSD-ALDE, care a plătit şi un tain, potrivit amendamentelor, de circa 40 de milioane (n.r. de lei) către UDMR care a făcut din nou jocurile, din păcate în detrimentul primarilor din România, practic se pune cruce tuturor investiţiilor importante de la nivel local", a afirmat Roman, la Parlament", a spus Florin Roman.

Cele 40 de milioane de lei alocate UDMR vizează Aeroportul Târgu-Mureş şi lucrări de infrastructură în judeţele Mureş şi Covasna, a precizat Florin Roman.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, luni, amendamentul adoptat de Comisiile de buget care prevedea creşterea de la 71,5% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă către bugetele locale, pentru a compensa diminuarea cotei din impozitul pe venit de la 16% la 10%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici