România pregăteşte doi ambasadori noi pe lângă UE şi NATO. Au trecut de comisiile Parlamentului

Iulia Raluca Matei şi Dănuţ Sebastian Neculaescu, ambii secretari de stat în MAE, au fost avizaţi în comisiile de specialitate din Parlament, pentru a fi numiţi ambasadori pe lângă Uniunea Europeană şi pe lângă NATO.

1567 afișări
Imaginea articolului România pregăteşte doi ambasadori noi pe lângă UE şi NATO. Au trecut de comisiile Parlamentului

România pregăteşte doi ambasadori noi pe lângă UE şi NATO

Comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat joi candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate.

„Persoanele audiate au fost: Iulia Raluca Matei, secretar de stat în MAE, desemnată pentru a conduce Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană şi Dănuţ Sebastian Neculaescu, secretar de stat în MAE, desemnat pentru a conduce Delegaţia Permanentă a României pe lângă NATO. Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat, la finalul audierii, avizul favorabil pentru cei doi ambasadori propuşi”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Luminiţa-Teodora Odobescu, fost ambasador şi şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 30 noiembrie 2021. Ea a fost rechemată în ţară, prin decret prezidenţial, pe 10 noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ambasadori,
ue,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici