Romii cer premierului desemnat, Mihai Tudose, înfiinţarea unui Minister al Minorităţilor

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania i-au cerut, miercuri, premierului desemnat Mihai Tudose, înfiinţarea unui Minister al Minorităţilor Naţionale în noul Guvern pe care îl va forma, care să fie condus, prin rotaţie, de reprezentanţii minorităţilor care fac parte din Parlament.

558 afișări
Imaginea articolului Romii cer premierului desemnat, Mihai Tudose, înfiinţarea unui Minister al Minorităţilor

Romii cer premierului desemnat, Mihai Tudose, înfiinţarea unui Minister al Minorităţilor

Preşedintele Fundaţiei ”Roma Umanitate” Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, printr-un astfel de minister, se va acelera integrarea romilor în societate.

”Reţeaua de organizaţii rome socio-politice din Transilvania cer noului prim ministru desemnat, Mihai Tudose, înfiinţarea unui Minister al Minorităţilor Naţionale în cadrul noului Guvern care se va forma. Dorim ca acest nou minister să fie condus prin rotaţie de către reprezentanţii minorităţilor care fac parte din Parlament. Motivaţia pentru care cerem acest nou minister se datorează faptului că romii din România trebuie ajutaţi în domenile cu care se confruntă, cum ar fi sănătate, lipsa locurilor de muncă, educaţie. Prin înfiinţarea acestui minister credem că se va acelera integrarea romilor în societate”, a declarat Pascu.

Potrivit acestuia, fostul Guvern Grindeanu nu s-a preocupat în timpul mandatului său de rezolvarea problemelor romilor, astfel încât această situaţie trebuie remediată.

Din reţeaua organizaţiilor rome fac parte Fundaţia ”Roma Umanitate”, Fundaţia ”Syndi humanitas”, Gipsy Media, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Asociaţia Romilor din Transilvania, Organizaţia Etnică a Romilor din România, Partidul Alianţa Democratică al Romilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici