Rusia, China şi Iranul efectuează exerciţii navale comune, pe fondul tensiunilor cu Occidentul

Nave militare din Rusia, China şi Iran vor efectua exerciţii comune în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Occidentul, anunţă Flota rusă a Pacificului, iar Kremlinul a transmis că preşedintele Vladimir Putin îl va informa pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre negocierile cu SUA şi NATO.

3398 afișări
Imaginea articolului Rusia, China şi Iranul efectuează exerciţii navale comune, pe fondul tensiunilor cu Occidentul

Mai multe nave din cadrul Flotei militare ruse a Pacificului au fost trimise deja în Portul iranian Chabahar. Este vorba despre nava de patrulare Nahimov, despre distrugătorul Variag, despre nava antisubmarin Amiral Tribuţ şi despre o navă de alimentare, conform agenţiei RIA Novosti.

„O delegaţie oficială a Forţelor Navale ruse va participa la o conferinţă organizată cu ocaza exerciţiilor militare comune ale Rusiei, Iranului şi Chinei", a comunicat Flota rusă a Pacificului.

Ambasada Rusiei din Iran a confirmat că Rusia, Iranul şi China vor efectua exerciţii comune la începutul anului 2022.

Obiectivul oficial al exerciţiilor este pregătirea misiunilor pentru garantarea siguranţei maritime şi combaterea pirateriei. Însă manevrele militare comune orgaizate de Rusia, Iran şi China sunt un semnal adresat Alianţei Nord-Atlantice, pe fondul intensificării tensiunilor strategice din cauza crizei ucrainene, a relaţiilor comerciale şi programului nuclear iranian.

Kremlinul a anunţat marţi, potrivit agenţiei Tass, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, îl va informa pe omologul său din China, Xi Jinping, în cursul vizitei la Beijing, la începutul lunii februarie, despre negocierile cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate. Xi Jinping a semnalat că susţine iniţiativa lui Vladimir Putin de a cere garanţii că Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică vor evita activităţile militare în apropierea frontierelor Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici