SCANDAL în PNL Iaşi: Rezultatul alegerilor a fost al unei "cooperative care şi-a făcut mendrele"

Acuzaţii grave în PNL Iaşi, cu câteva ore înainte de alegerea preşedintelui organizaţiei municipale. Unul dintre candidaţi, Dragomir Tomaşeschi, spune că rezultatul slab al alegerilor din 2016 este de fapt al unei cooporative şi o acuză pe Alina Gorghiu că a condus prin metode abuzive.

1390 afișări
Imaginea articolului SCANDAL în PNL Iaşi: Rezultatul alegerilor a fost al unei "cooperative care şi-a făcut mendrele"

SCANDAL în PNL Iaşi: Rezultatul alegerilor a fost al unei "cooperative care şi-a făcut mendrele" (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru şefia filialei PNL Iaşi: deputatul Marius Bodea, avocatul Dragomir Tomaşeschi, istoricul Dorin Dobrincu, editorul Florin Antohi şi Aurel Buşoi, fost consilier local.

Competiţia însă a scos la iveală mai multe probleme care mocneau în filiala ieşeană. Dragomir Tomaşeschi, unul dintre cei care îşi doreşte să conducă organizaţia municipală a PNL Iaşi susţine că “îşi doreşte un PNL care să privească în viitor, care să îşi asume erorile trecutului, îmi doresc un PNL care să pună în practică voinţa membrilor fără hegemonia conducerii de la Bucureşti sau din alte judeţe limitrofe”. Acesta acuză că rezultatele slabe de la cele două rânduri de alegeri de anul trecut au fost rezultatul “unei cooperative care şi-a făcut mendrele.”

Dragomir Tomaşeschi a declarat corespondentului MEDIAFAX că “membrii PNL Iaşi luau o hotărâre, şi conducerea centrală şi mă refer aici, fără să mă ascund, la Alina Gorghiu, care printr-o poziţie abuzivă a ignorat voinţa colegilor mei de partid, mă refer la modalitatea incorectă în care au fost aleşi atât consilerii locali – a fost un concurs de strângere de autografe, vedem prestaţia lor din CL care este uneori mai mult decât hazlie şi mă mai refer la modalitatea de alegere a parlamentarilor şi să nu uităm că filiala Iaşi beneficiază de un senator care nu este membru PNL şi mă refer la doamna Iulia Scântei.”

Potrivit lui Tomaşeschi, deputatul Marius Bodea, cel care a mai condus filiala municipală a PNL Iaşi ar fi cea mai proastă variantă pentru conducerea partidului şi îl acuză că în timpul campaniei electorale pentru algerile locale ar fi încercat, alături de alţi colegi de partid, să împiedice candidatura celor de la Pentru Iaşi. “Au fost foarte interesaţi, ca Partidul Pentru Iaşi să nu participe la alegeri, domnii Costel Alexe, Alexandru Muraru şi Marius Bodea. Au încercat să împiedice înregistrarea partidului Pentru Iaşi la Tribunalul Bucureşti.” , a declarat Dragomir Tomaşeschi.

Marius Bodea a declarat corespondentului MEDIAFAX că îşi doreşte ca filiala PNL Iaşi să iasă mai întărită din aceste alegeri. În ceea ce priveşte acuzaţiile care i se aduc, Bodea susţine că a refuzat să asiste la “procesul de bălăcăreală” din campania internă.

“Pentru mine lupta se duce cu cei din afara PNL, cu cei din PSD şi nicidecum cu colegii mei de partid. Eu sunt membru PNL de 20 de ani. În ceea ce priveşte alegerile locale, în contextul în care Moldova este roşie, ţinută sub dezvoltare de către PSD Iaşi de 15 ani, scorul personal pe care l-am obţinut este peste cel al PNL la nivel naţional, într-o concluzie înseamnă că am ajutat partidul şi nicidecum nu l-am împiedicat.”, a declarat Marius Bodea. În replică la afirmaţia lui Tomaşeschi privind înregistrarea Pentru Iaşi la Tribunalul Bucureşti, Marius Bodea a susţine că cel care a făcut acest lucru este de fapt Tomaşeschi.

Schimbare în filiala ieşeană a PNL solicită şi istoricul Dorin Dobrincu. Acesta speră ca după alegerile de vineri după-amiază PNL să intre în normalitate.

“Avem nevoie de o opoziţie inteligentă, pentru că trebuie să fim atenţi la ce face primarul, la ce face Consiliul Local până la urmă controlat de PSD, trebuie să fim atenţi şi la ceea ce se întâmplă la CJ. Cred că până acum au fost unele luări de poziţie rezonabile, dar per ansamblu, eu personal, dar şi mulţi oameni din PNL Iaşi cred că ar trebui făcut altceva.”, a declarant corespondentului MEDIAFAX, Dorin Dobrincu. Acesta recunoaşte că în ultima vreme au fost probleme în interiorul partidului şi că au fost numiri neinspirate .

“Orice numire care s-a făcut în spatele uşilor închise, fără a exista un vot al membrilor organizaţiei ridică probleme. Cred că au fost foarte mari probleme care ţin de lipsă de viziune şi de maniera abuzivă şi incorectă de conducere”, a declarat Dorin Dobrincu.

Peste 600 de persoane sunt aşteptate vineri după-amiază la algerile ce vor avea loc pentru conducerea organizaţiei municipale a PNL Iaşi. Alegerile pentru conducerea judeţeană vor avea loc săptămâna viitoare, pe 28 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici