Secretarul general NATO crede că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va încheia prin negocieri

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, joi, că războiul dintre Rusia şi Ucraina probabil se va încheia prin negocieri şi a salutat rolul Statelor Unite în susţinerea Administraţiei de la Kiev şi în consolidarea Alianţei Nord-Atlantice.

1144 afișări
Imaginea articolului Secretarul general NATO crede că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va încheia prin negocieri
Jens Stoltenberg a afirmat că a avut "întâlniri extraordinare" cu preşedintele SUA, Joseph Biden, cu vicepreşedintele Kamala Harris şi cu Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.
 
Stoltenberg a salutat rolul Statelor Unite în susţinerea Ucrainei şi în consolidarea Alianţei Nord-Atlantice. "Susţinerea Statelor Unite face diferenţa zilnic pe câmpul de luptă din Ucraina", a declarat Jens Stoltenberg, conform CNN.
 
"Preşedintele Vladimir Putin a vrut o prezentă mai redusă a NATO şi a invadat Ucraina, dar a obţinut o prezenţă mai extinsă a NATO", a subliniat Stoltenberg.
 
"Războaiele, prin natura lor, sunt imprevizibile, deci trebuie să ne pregătim pentru un conflict de lungă durată. Acesta a devenit un război de uzură, în care ucrainenii plătesc un preţ uriaş pentru apărarea ţării pe câmpul de luptă. Dar şi Rusia are multe victime", a continuat secretarul general NATO.
 
Jens Stoltenberg crede că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va încheia "la masa negocierilor" şi a insistat pentru continuarea asistenţei destinate armatei ucrainene.
 
De asemenea, Stoltenberg s-a declarat încrezător că Turcia va permite, după depăşirea preocupărilor, admiterea Finlandei şi Suediei în NATO. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici