Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a început la Palatul Cotroceni. Prima şedinţă la care participă premierul Tudose şi miniştrii noului cabinet. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi

CSAT s-a reunit marţi la ora 11, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi aflându-se Planul de înzestrare a Armatei Române şi raportul de activitate al Serviciului Român de Informaţii.

993 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a început la Palatul Cotroceni. Prima şedinţă la care participă premierul Tudose şi miniştrii noului cabinet. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a început la Palatul Cotroceni. Prima şedinţă la care participă premierul Tudose şi miniştrii noului cabinet. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi

Şedinţa CSAT de marţi este prima după instalarea guvernului condus de Mihai Tudose. Astfel, noii membri din componenţa CSAT sunt ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei Mihai Fifor şi ministrul Finanţelor Publice Ionuţ Mişa.

La şedinţă mai participă şeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciuca, directorul interimar al Serviciului de Informaţii Externe, generalul Silviu Predoiu, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026. Discuţia va avea loc în contextul în care pentru anul 2017, România a alocat 2% din PIB pentru domeniul apărării. De asemenea, se va discuta şi despre Carta albă a apărării, aprobată în prima şedinţă a executivului condus de Mihai Tudose, ce a avut loc vineri, la Palatul Victoria.

CSAT va discuta în şedinţa de marţi şi despre activitatea Serviciului Român de Informaţii în anul 2016.

Pe ordinea de zi se mai află implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate şi apărare), forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2018, regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă şi evoluţiile recente ale fenomenului migraţiei şi principalele măsuri implementate la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici