Şedinţă de Guvern la ora 13.00

Guvernul a anunţat, luni, că se va reuni în şedinţă, la ora 13.00.

80 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de Guvern la ora 13.00

Şedinţă de Guvern la ora 13.00 (Imagine: Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul pregăteşte pentru luni o nouă şedinţă, înainte ca Parlamentul să discute, marţi, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului, în condiţiile în care mai mulţi miniştri au pregătit proiecte de ordonanţe de urgenţă, acte normative care nu mai pot fi adoptate de Executiv dacă moţiunea este votată favorabil.

Ulterior, surse democrat-liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că PDL ia în calcul posibilitatea ca premierul şi miniştrii să demisioneze în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură care urmează să fie votată marţi de Parlament.

În cazul demisiei Guvernului, democrat-liberalii se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să îl nominalizeze pentru funcţia de premier tot pe Emil Boc, deşi structura Guvernului ar putea fi eventual modificată.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat însă, luni, înaintea şedinţei BPN, că în partid nu s-a discutat niciodată despre o eventuală demisie a Executivului în cazul în care CCR declară constituţional demersul Opoziţiei privind iniţierea moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici