Senatorii, surprinşi de propunerea lui Ţopescu legată de exerciţiile fizice

Unii dintre senatori s-au declarat, marţi, surprinşi de propunerea făcută de Cristian Ţopescu prin care fostul comentator sportiv le recomandă parlamentarilor să facă exerciţii de mişcare în pauzele şedinţelor lungi.

13 afișări
Imaginea articolului Senatorii, surprinşi de propunerea lui Ţopescu legată de exerciţiile fizice

Senatorii, surprinşi de propunerea lui Ţopescu legată de exerciţiile fizice (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatorul PSD Ioan Chelaru a spus că îl stimează pe Ţopescu, întrebându-se însă dacă propunerea acestuia are şanse de a fi pusă în practică.

"Îl stimez pe domnul Ţopescu, care are o experienţă de o viaţă în domeniu, îmi este extrem de drag şi de simpatic şi are o poziţie activă în Senat", a spus Chelaru.

"Ne-a surprins cu această propunere astăzi. O să analizăm, dar mi-e greu de crezut, totuşi, că senatorii, chiar dacă au program prelungit, uneori şi de câteva ore de şedinţă, îşi vor aduce echipamentul să facă mişcare. Am putea face mişcare urcând scările, coborând scările, sunt lifturile libere, dar chiar gimnastică organizată nu cred că ar fi posibil, chiar dacă nu ar face rău, mai ales că membrii Senatului au majoritatea o vârstă, au probleme cu colesterolul sau cu glicemia mărită, nu ar face rău să facă mişcare", a spus Chelaru.

Senatorul PDL Iulian Urban: "Sunt de acord. Vreau să se consemneze faptul că eu acum şapte ani aveam 120 de kilograme. Acum am 63 şi nu trece o zi fără ca în fiecare dimineaţă, deşi trebuie să vin la ora opt la Senat, să fac 400 de abdomene şi să alerg cinci kilometri. Este un stil de viaţă pe care îl consider foarte sănătos iar eu, în afară de liftul pe care îl folosesc ca să vin la Comisia juridică, nu folosesc niciun lift şi sunt adeptul fanatic şi frenetic al mişcării. Eu ies şi din cinci în cinci minute afară (n.r. din sala de şedinţă) ca să fac sport".

Senatorul PDL Mircea Andrei: "Ne vedeţi aliniaţi, aşa, făcând exerciţii ca la şcoala generală în hol, acolo, în faţa sălii Senatului? Eu aş zice că am putea să facem nişte exerciţii fizice de dat din mâini, de înviorare, dar se fac seara, la ora nouă. Se fac seara şi se uită dimineaţa".

Senatortul PNL Cristian Ţopescu a propus, marţi, ca, în cazul unor şedinţe prelungite, senatorii să iasă pe hol şi să facă mişcări de dezmorţire a coloanei vertebrale şi de activare a articulaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici