Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării şi Fondurilor Europene: Ne-am asumat 5,2 miliarde de euro din fonduri europene până la sfârşitul anului

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat, joi, la Deva, că va prioritiza creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, propunându-şi ca până la sfârşitul acestui an, să poată atrage 5,2 miliarde euro de la CE.

1041 afișări
Imaginea articolului Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării şi Fondurilor Europene: Ne-am asumat 5,2 miliarde de euro din fonduri europene până la sfârşitul anului

Sevil Shhaideh, vicepremier: Ne-am asumat 5,2 miliarde de euro din fonduri europene până la sfârşitul anului (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

„Prin unirea celor două ministere, Dezvoltare cu Fonduri Europene, în acest moment reuşim să avem o corelare a tuturor surselor de finanţare pentru infrastructura locală. Împreună cu toţi directorii autorităţilor de management ne-am propus şi ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017 suma rambursată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro”, a declarat, joi, vicepremierul Sevil Shhaideh, într-o conferinţă de presă la Deva.

Totodată, ministrul a mai spus că va sprijini autorităţile locale şi judeţene în elaborarea şi depunerea de proiecte cu finanţare nerambursabilă, în acest sens urmând să fie stabilite echipe care să se deplaseze în teritoriu pentru a rezolva problemele care apar, deoarece, „primarii nu au fost ajutaţi în rezolvarea blocajelor cu care s-au confruntat în întocmirea de proiecte”.

„Eu am solicitat tuturor autorităţilor să fie foarte atente ce proiecte îşi pregătesc. Am constatat că au depus foarte multe (proiecte - n.r.) la nivelul fondurilor europene şi-i încurajez să continue cu aceste eforturi. I-am rugat, împreună, să-şi stabilească, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean (Mircea Bobora, n.r.), ce probleme au, fie în accesarea fondurilor europene, fie în accesarea programelor guvernamentale, iar eu trimit echipe de la nivelul ministerului ori de câte ori autorităţile locale o vor solicita. Am constatat că nimeni, timp de un an şi două luni, nu a discutat cu primarii, cu adevărat, să înţeleagă cu adevărat problemele pe care dânşii le întâmpină şi blocajele pe care le-au avut”, a mai spus vicepremierul.

Ministrul Sevil Shhaideh s-a aflat, joi, într-o vizită în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit la sediul administraţiei judeţene cu primarii şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici