Şi PSD decide ca OUG privind salariile demnitarilor să fie discutată simultan cu legea salarizării

Conducerea PSD a stabilit, luni, ca ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor să fie discutată în Parlament în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor, o discuţie în acest sens având loc şi joi la întâlnirea liderilor partidelor parlamentare, iar PNL anunţând deja o decizie similară.

623 afișări
Imaginea articolului Şi PSD decide ca OUG privind salariile demnitarilor să fie discutată simultan cu legea salarizării

Şi PSD decide ca OUG privind salariile demnitarilor să fie discutată simultan cu legea salarizării

Surse social-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că PSD a luat o decizie în acest sens la şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după şedinţa BPN, că liberalii au decis în mod formal să respingă în Parlament ordonaţa privind creşterea salariilor demnitarilor, afirmând că aceste majorări trebuie discutate în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor.

Alina Gorghiu a mai afirmat că BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat în unanimitate pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor.

"PNL a votat, astăzi, şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL", a declarat Alina Gorghiu.

Joi, după consultările între liderii partidelor, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că puterea şi opoziţia aşteaptă de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizării pentru a se consulta asupra acestuia, arătând că doreşte ca această lege să fie discutată în Parlament odată cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Am discutat şi despre legea salarizării. Aşteptăm şi noi şi cei din opoziţie ca Guvernul, Ministerul Muncii să finalizeze negocierile cu partenerii sociali şi, după ce vor finaliza, vom avea pe masă un draft şi vom lucra şi pe legea salarizării cu colegii din opoziţie după acelaşi model. Dacă discutăm despre o lege a salarizării este un document important. Eu asta vreau ca temele majore să fie un consens, să dureze, şi noi şi colegii din opoziţie avem aceeaşi abordare, un climat politic bazat pe dialog", a precizat Dragnea.

El a adăugat că discuţia pe ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor trebuie să fie discutată în Parlament odată cu proiectul legii salarizării, admiţând că, până atunci, ordonanţa îşi produce efecte şi demnitarii îşi primesc salariile majorate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici