Sistem de vot electronic pentru congres, cu buletine scanate pe cod de bare. Proiectul PSD

PSD a pregătit pentru congresul din luna aprilie un sistem de vot electronic în care fiecare delegat îşi va scana buletinul de vot, prin intermediul unui cod de bare, la un terminal care înregistrează opţiunea acestuia, rezultatul votului fiind stabilit imediat după finalizarea procedurii.

396 afișări
Imaginea articolului Sistem de vot electronic pentru congres, cu buletine scanate pe cod de bare. Proiectul PSD

Sistem de vot electronic pentru congres, cu buletine scanate pe cod de bare. Proiectul PSD

Ponta a declarat la începutul şedinţei BPN al PSD de luni că secretarul general al partidului va prezenta sistemul de vot electronic pregătit pentru Congresul PSD din 19-20 aprilie.

"Emoţiile la noi o să ţină destul de puţin (cu numărarea voturilor - n.r.), adică atunci când votează ultimul delegat o să ştim rezultatele, şi lucrul ăsta, dincolo de alte elemente de desfăşurare a congresului, vreau să arate că PSD rămâne în continuare principalul factor de modernizare a politicii româneşti, şi la nivel de doctrină, şi la nivel de proceduri, şi la faptul că suntem partidul cel mai unit şi cel mai responsabil în ceea ce face", a declarat Ponta.

În sala de şedinţă a PSD a fost adus inclusiv un aparat de scanare pentru prezentarea sistemului de vot electronic propus pentru congres, pe ecranul acestuia putând fi observate opţiunea "scanare buletin de vot" şi indicaţia "vă rugăm să scanaţi codul de bare de pe buletinul de vot".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici