Situaţia ministrului Andronescu, unul dintre subiectele discutate la şedinţa Coaliţiei

Şedinţa coaliţiei PDL-PSD a început, luni, la Parlament, unul dintre subiecte fiind situaţia ministrului Educaţiei, liderii PDL susţinând că ordinul emis de Andronescu în legătură cu directorii de şcoli trebuie retras, iar social-democraţii afirmând că sunt subiecte mai importante pe ordinea de zi.

25 afișări
Imaginea articolului Situaţia ministrului Andronescu, unul dintre subiectele discutate la şedinţa Coaliţiei

Preşedintele PSD Mircea Geoană şi preşedintele PDL Emil Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu situaţia ministrului Andronescu, premierul Emil Boc a răspuns că "programul de guvernare se execută, nu se discută".

Ministrul Vasile Blaga a declarat, la sosirea la Parlament, că premierul şi-a spus punctul de vedere în legătură cu subiectul Andronescu, iar ordinul emis de ministrul Educaţiei trebuie retras. Întrebat dacă poate fi schimbat un ministru direct de către premier fără ca subiectul să fie discutat în coaliţie, Blaga a răspuns că există un protocol al coaliţiei şi i-a îndemnat pe jurnalişti, fără a da alte detalii, să îl citească.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, la sosirea la şedinţa coaliţiei, că există subiecte mai importante decât cel legat de Ecaterina Andronescu.

Liderul grupului PSD de la Senat, Ion Toma, a declarat, la începutul şedinţei, că ordinul emis de Andronescu nu face decât să rezolve problema numirilor politice la nivelul directorilor de şcoli. Toma a susţinut că aceste numiri politice au fost începute de chiar de reprezentanţii PDL.

Democrat-liberalul Teodor Stolojan, a menţionat, tot la începutul şedinţei, că ministrul Educaţiei şi-a manifestat intenţia să discute cu prim-ministrul şi să arate care este justificarea acestui ordin. Întrebat dacă ministrul Educaţiei va trebui remaniat, el a arătat că mai întâi trebuie să se lămurească despre ce este cu acest ordin şi că acest subiect va fi discutat în şedinţa coaliţiei.

De asemenea, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că ordinul ministrului vizează depolitizarea numirii directorilor de şcoli.

Deputatul PDL Gelu Vişan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar aşteaptă, luni, o reacţie a premierului privind ordinul dat de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, deputaţii PDL susţinând în continuare demiterea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici