Soţul lui Clotilde Armand acuză echipa de comunicare a USR / Răspunsul lui Nicuşor Dan / Clotilde Armand: Nu sunt de acord cu tot ce spune soţul meu.

Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a acuzat echipa de comunicare/campanie a USR că ”a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros”, în replică Nicuşor Dan afirmând că Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe fiind similare cu ale adversarilor USR.

6346 afișări
Imaginea articolului Soţul lui Clotilde Armand acuză echipa de comunicare a USR / Răspunsul lui Nicuşor Dan / Clotilde Armand: Nu sunt de acord cu tot ce spune soţul meu.

Soţul lui Clotilde Armand acuză echipa de comunicare a USR. Răspunsul lui Nicuşor Dan

Liderul USR Clotilde Armand a declarat miercuri seara că nu este de acord în totalitate cu acuzaţiile formulate de soţul ei, explicând că problemele sunt legate de faptul că au fost foarte puţini bani care au fost alocaţi de echipa de campanie cum au crezut ei, insuficient de transparent.

''În niciun caz nu ne rupem şi suntem ce am spus că suntem mereu. Avem în ADN transparenţa. Lucrurile din familie chiar le lăsăm în mod transparent să iasă în spaţiul public. Se poate explica absolut tot'', a spus ea la B1 tv.

Ea a arătat că problema în această campanie a fost că USR nu a avut bani şi a fost o luptă pentru puţinii bani donaţi. ''Unii au vrut bani pentru promovarea paginilor lor de Facebook, nu s-a putut, au fost frustrări acumulate şi o luptă pentru puţinii bani primiţi. Am fost un partid low-cost şi mulţi au fost frustraţi de cum puţinii bani au fost folosiţi pentru unele lucruri sau pentru altele'', a relatat Clotilde Armand.

Ea a accentuat că membrii au fost supăraţi ''foarte tare'' pe tema sondajului din campanie care cota partidul la 19%.

''Nu ştiu de ce nu a ieşit o cifră...Eu nu am crezut în acest sondaj, nu vroiam să se facă public...El (Sergiu Moroianu, n.r.) e supărat că puţinii bani pe care i-am avut i-am folosit la un sondaj care ne-a dezamăgit foarte tare'', a dezvăluit liderul USR pe această temă.

Ea a mai susţinut că s-a creat şi o anumită confuzie în partid rezultată din faptul că unii au crezut că întreaga echipă de campanie este plătită când, de fapt, doar unii din staff erau plătiţi, iar mandatul echipei nu a fost suficient de concret.

''Echipa de campanie a alocat banii cum au crezut ei. Mulţi am fi vrut ca banii să fie împărţiţi complet democratic. Nu sunt de acord cu tot ce spune soţul meu. Eu simt aici că el a suferit...el vroia o transparenţă absolut totală în cheltuirea banilor, vrea un echilibru ideologic un pic diferit, e nemulţumit. Sunt probabil şi alţii nemulţumiţi, o să ieşim din această criză mai puternici, mai uniţi'', a povestit Clotilde Armand.

Ea a adăugat că Matei Păun este cel mai detestat om din USR la acest moment pentru că cei din partid vedeau campania ''ún pic altfel'', dar a recunoscut că a fost nemulţumită de alegerile echipei de campanie în privinţa celor care să prezinte mesajul partidului la televiziuni.

Clotilde Armand a calificat scandalul creat de soţul ei drept o greşeală şi a precizat că acesta a postat pe Facebook înainte să discute cu ea şi cu cei din partid, iar lucrurile să se clarifice.

Soţul lui Clotilde Armand acuză echipa de comunicare a USR . Răspunsul lui Nicuşor Dan

"Dragi colegi, Alegerile au trecut. Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea "echipei de comunicare/campanie" coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun? Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun şi echipei sale să-şi depună fişa de simpatizant USR'', a scris pe Facebook soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu.

El a adăugat că, verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie până şi numele membrilor "echipei".

''În fapt, Păun nu şi-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Poliţeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei şofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent şeful ONG-ului 'Iniţiativa România'. Poliţeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fişa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun. Matei Păun este un personaj controversat. Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu'', a continut Sergiu Moroianu.

El menţionează că, în campania electorală, Păun a declanşat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, ''principalul vector de imagine al USR în teritoriu''.

''Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament şi USR sub 10%. Cer explicaţii biroului naţional al USR pentru tolerarea acestei situaţii în care o persoană străină de partidul nostru a atacat şi izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreţionar şi netransparent banii USR, în ultimă instanţă afectând grav şansele de succes ale USR'', a mai susţinut Moroianu.

În replică, Nicuşor Dan, preşedintele USR a susţinut, tot pe Facebook, că Matei Păun a activat voluntar, ''sacrificându-şi timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorală pentru alegerile locale, cât şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare''.

''A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Naţional, pe care nu l-a depăşit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susţinerea mea şi a Biroului Naţional. Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR'', a conchis Nicuşor Dan.

Mihai Poliţianu a reacţionat şi el, ironic.

''E cumva amuzant să vezi tot felul de neonazis, ţăcăniţi sau daci liberi legionari care te demască că eşti şoroşist sau macovist, cu variaţiile băsist şi iohannist. După Ciutacu, Pippidi, Ghiţă, azi a venit şi ziua lui Sergiu Moroianu să apere ţara de conspiraţii'', a scris Poliţeanu pe contul său de Facebook.

Clotilde Armand nu a făcut parte din delegaţia USR care s-a prezentat miercuri la Palatul Cotroceni pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici