Video Stroe: Statutul PNL se va modifica în cazul celor cu probleme penale. O primă propunere în 16 martie - VIDEO

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, la finalul reuniunii conducerii PNL, că Statutul partidului se va modifica în cazul celor cu dosare penale astfel încât să fie aplicate sancţiuni pe fiecare etapă a procesului penal, atât pentru funcţiile politice cât şi pentru cele publice.

369 afișări

Stroe a precizat că la nivelul conducerii vechiului PNL s-a discutat despre modificarea Statutului partidului în privinţa sancţiunilor pentru cei cu dosare penale.

”Este nevoia de a recredibiliza actul politic şi mai precis de a stabili nişte principii, nişte reguli clar şi bine definite în legătură cu limitarea accesului la funcţii politice şi publice a celor din partide care, din păcate pentru dânşii, au probleme sau sunt implicaţi în dosare de natură penală. Este vorba de propunerile pe care le vom avansa pe data de 16 ale acestei luni Biroului lărgit al PNL în legătură cu reformarea Statutului pentru a avea prevederi clare în legătură cu aceste situaţii şi stadiul în care se află din punct de vedere al procesului”, a declarat Stroe.

El a menţionat că Ludovic Orban, Teodor Nicolescu şi Cătălin Boboc au fost desemnaţi pentru a coordona propunerile de modificare a Statutului PNL.

”Considerăm că toate forţele politice din România trebuie să dea un răspuns acestor noi provocări. Considerăm că PSD nu poate face acest lucru, iar dacă o poate face, sunt invitaţii noştri să exemplifice şi bineînţeles să facă aceleaşi modificări, sau poate unele îmbunătăţiri în Statutul PSD. (...) Nu sunt complete (prevederile din actualul Statut PNL, n.r.) pentru că sunt situaţii în care oameni sau membri ai PNL, sau ai altor partide, se găsesc în anumite faze ale procesului penal pe care noi ni le dorim a le clarifica pentru a nu mai avea discuţii sau decizii politice în legătură cu pierderea calităţii de membru. Ar trebui să existe o decizie care să prevină şi bineînţeles să rezolve mult mai din timp astfel de situaţii, nu numai în momente în care avem sentinţe ale instanţelor”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici