Tăriceanu: Boc vorbeşte ca o moară stricată şi spune numai tâmpenii

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat, vineri, pe preşedintele PDL, Emil Boc, de "demagogie", afirmând că acesta spune "tâmpenii" şi "vorbeşte ca o moară stricată" despre alocarea pe criterii politice a fondurilor guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rurale.

42 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Boc vorbeşte ca o moară stricată şi spune numai tâmpenii

Tăriceanu: Boc vorbeşte ca o moară stricată şi spune numai tâmpenii (Imagine: Mediafax Foto)

Tăriceanu a declarat, vineri, în timpul unei vizite efectuate în comuna Geaca, judeţul Cluj, că Guvernul a făcut eforturi importante pentru finanţarea unor investiţii în dezvoltarea infrastructurii rurale pe bază de proiecte, de sume consistente beneficiind primari din comune care aparţin nu numai PNL.

"Îl aud pe domnul Boc spunând numai tâmpenii că banii se dau pe criterii politice. Vorbeşte ca o moară stricată şi nu ştie despre ce vorbeşte", a spus Tăriceanu.

El a afirmat că în judeţul Cluj sunt zeci de comune care beneficiază de programe de dezvoltare a infrastructurii pe bază de proiecte prezentate de către comunităţile locale.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, care l-a însoţit pe premier, a spus că din comunele care beneficiază de astfel de fonduri guvernamentale pentru infrastructură 12 sunt conduse de primari PDL, 11 de PSD, şi doar şapte de primari PNL.

Premierul a completat, spunând că la nivel naţional s-au alocat, până în prezent, 1,9 miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură rurală care vizează drumuri, poduri, podeţe şi lucrări de canalizări de apă.

"Acestea sunt rezultatele investiţiilor. Am spus aceste lucruri pentru a termina cu această demagogie ieftină pe care domnul Boc nu încetează să o facă. Deosebirea este că domnul Boc vorbeşte şi eu, ca prim-ministru, am făcut", a afirmat Tăriceanu.

Premierul a participat, vineri, în comuna Geaca, judeţul Cluj, la inaugurarea unui drum comunal realizat prin programul Sapard şi a unui pod care a fost realizat în baza Ordonanţei nr.7. Tăriceanu a fost întâmpinat cu pâine, sare şi un pahar de ţuică de doi copii îmbrăcaţi în costume populare.

Drumul comunal Geaca-Legi are o lungime de 4,5 kilometri, iar investiţia totală în acest drum, care are aproape opt kilometri şi leagă comuna Geaca de satul Petea, se ridică la 2,8 milioane de lei.

Tăriceanu s-a adresat şi cetăţenilor din comună cărora le-a spus că se bucură de faptul că banii pentru investiţii sunt cheltuiţi cu folos.

Preşedintele PDL Emil Boc acuza, la sfârşitul lunii octombrie, "guvernarea PNL-PSD" că foloseşte banii publici "pe post de mită electorală pentru a-şi cumpăra voturi", alocând preferenţial sume pentru primăriile conduse de edilii celor două formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici