Tăriceanu, despre referendum: Reflectă lipsa de interes pe acest subiect. Nu e succes sau eşec

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că absenteismul de la urne, în cadrul referendumului pentru familie, arată lipsa de interes pe acest subiect, nu este succesul sau eşecul cuiva, criticând reacţiile USR sau ale lui Dacian Cioloş.

1147 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre referendum: Reflectă lipsa de interes pe acest subiect. Nu e succes sau eşec

"Nu am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendumul nu e organizat de ALDE. Am spus că în acest referendum trebuie să dăm posibilitatea simpatizanţilor şi membrilor noştri să voteze conform propriilor convingeri. Ce am văzut în spaţiul public şi nu îmi place. Referendum e neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar pentru validarea lui. Această logică pe care o văd, la USR, mişcarea domnului Cioloş, eu nu o înţeleg. Cred că trebuie găsit un numitor comun. Cred că, odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte probleme.

Reflectă o lipsă de interes a cetăţenilor pe acest subiect. Nu că referendumul ar fi un succes sau un eşec. Estimam că 85% va fi în favoarea, văd că cifra depăşeşte 90%, în această privinţă, o opţiune a fost clar exprimată, dar insuficiet ca referendumul să fie validat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Biroul Electoral Central a anunţat că prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.

Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Dintre cei care au participat la urne, după ce Biroul Electoral Central a centralizat 99,8% din secţiile de votare, 91,57% au votat "DA", iar împotrivă au fost 6,46% dintre votanţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici