Ce spun disidenţii din PSD despre eşecul referendumului

Social democratul Niculae Bădălău încearcă să găsească explicaţii pentru absenteismul major de la urne, în cadrul referendumului pentru familie, spunând că întrebarea adresată românilor era ciudată, iar vremea frumoasă. Bădălău nu crede că e nevoie de analiză în PSD.

3163 afișări
Imaginea articolului Ce spun disidenţii din PSD despre eşecul referendumului

Ce spun disidenţii din PSD despre eşecul referendumului

"Nu e un eşec. Noi ca lideri, sau eu cel puţin, am declarat că voi vota pentru că respect familie şi partea creştinească, dar vreau să vă spun că Partidul Social Democrat nu au fost angrenate în această acţiune. Eu m-m implicat mergând cu familia la vot. Dacă e să analizăm cauzele, întrebarea mi s-a părut puţin ciudată, publicitate puţină, asta a fost cauza de a ne confrunta cu puţin oameni. Până la urmă, la vot trebuia să spunem acolo dacă suntem de acord sau nu. Nu cred că e o politizare, nu cred că biserica are de suferit", a declarat Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că absenteismul nu este un semnal privind distanţarea dintre mediul politic şi cetăţeni, deoarece clasa politică îi reprezintă pe oameni.

"Cred că au fost alte cauze, timpul frumos, nu i-a interesat pe oameni. Subiectul nu a fost atât de interesant, dar trebuia supus referendumului. (...) Nu are ce căuta o analiză în PSD legat de acest referendum. Avem tendinţa să politizăm şi nu e un lucru bun", a mai spus Bădălău.

Paul Stănescu: E un eşec pentru toată societatea românească, nu numai pentru PSD

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, luni, că slaba participare la referendumul pentru familie este ”un eşec pentru toată societatea românească, nu numai pentru Partidul Social Democrat”.

”Trebuie să facem o analiză şi să vedem care e cauza. Deocamdată nu ştim exact cauzele. E un eşec pentru toată societatea românească, nu numai pentru Partidul Social Democrat”, a declarat Paul Stănescu.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.

Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anunţat luni rezultate parţiale ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 99,8% din secţiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar împotrivă 6,46% din cei prezenţi la urne.

”Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <Da> a fost de 3.525.238, care reprezintă un procent de 91,57%. Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <Nu> a fost de 248.696 de persoane, care reprezintă un procent de 6,46% din numărul participanţilor. Numărul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%”, a anunţat preşedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Ionescu a mai precizat că din centralizare a reieşit că s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adică 21,08% din numărul total al alegătorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici