Tăriceanu şi PSD forţează convocarea conducerii Parlamentului pentru revocarea lui Zgonea - surse

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi majoritatea PSD forţează convocarea unei şedinţe extraordinare a Birourilor Permanente reunite joi pentru a discuta modificarea statutului astfel încât să poată fi revocat Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deptuaţilor, potrivit unor surse.

666 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi PSD forţează convocarea conducerii Parlamentului pentru revocarea lui Zgonea - surse

Tăriceanu şi PSD forţează convocarea conducerii Parlamentului pentru revocarea lui Zgonea - surse (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

Surse parlamentare au precizat pentru MEDIAFAX că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis miercuri omologului său de la Camera Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o solicitare de convocare a conducerii Parlamentului. Pe ordinea de zi, Tăriceanu a introdus şi propunerea modificare a statutului deputaţilor şi senatorilor, modificare ce ar înlesni revocarea lui Zgonea de la Camera Deputaţilor.

Sursele citate susţin că Tăriceanu l-a "somat" pe Valeriu Zgonea să îi dea un răspuns miercuri, până la ora 10:00. Valeriu Zgonea a răspuns cu întârziere că doreşte introducerea pe agendă a conflictului de interese. Cei doi nu au ajuns la niciun acord în privinţa convocării Birourilor Permanente reunite, mai spun sursele citate.

În aceste condiţii, Tăriceanu a convocat un Birou Permanent doar la Senat. PSD şi ALDE vor încerca să impună şi o şedinţă a conducerii Parlamentului joi, la ora prânzului, urmând ca mai mulţi deputaţi şi senatori ai celor două grupuri să semneze o cerere oficială în acest sens.

Modificările sunt necesare, pentru ca, imediat după alegerile locale, majoritatea parlamentară să decidă revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Înainte de a pleca în campanie electorală, pe 17 mai, Comisia permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi cea pentru Regulament au decis marţi că Valeriu Zgonea îşi pierde funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor automat din moment ce a rămas fără sprijinul politic al grupului care l-a propus şi că el poate fi revocat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici