Tîlvăr: Securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă în NATO

Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă la nivelul NATO, spune ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

168 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr: Securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă în NATO

Angel Tîlvăr, Facebook

„NATO acţionează în mod concret pentru consolidarea posturii colective de descurajare şi apărare şi creşterea prezenţei aliate pe flancul estic, inclusiv în România. La Reuniunea informală a Consiliului Nord-Atlantic împreună cu Suedia, în formatul miniştrilor apărării, desfăşurată în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, am transmis că adoptarea noilor planuri regionale de apărare reprezintă o schimbare de paradigmă în privinţa modului de abordare a apărării colective la nivel aliat. Ministerul Apărării Naţionale va continua să fie parte a acestui efort colectiv”, a scris ministrul pe Facebook.

De asemenea, situaţia de securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă la nivelul NATO.

„Relevanţa regiunii Mării Negre a crescut exponenţial în ultimii ani, Rusia fiind ameninţarea principală, implicată atât militar, cât şi politic în fiecare dosar de securitate din regiune.
România şi-a asumat un rol de aliat responsabil în consolidarea securităţii regionale şi va continua să facă acest lucru, în scopul identificării celor mai bune soluţii politice, diplomatice şi militare pentru a sprijini deciziile aliate referitoare la importanţa strategică a Mării Negre”, adaugă Tîlvăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici