Toader, întrebat dacă a discutat cu Dragnea sau Tăriceanu pe OUG privind codurile sau completurile: N-am primit invitaţia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că nu a avut discuţii cu liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sau cu premierul Viorica Dăncile pe proiectele de ordonanţă de urgenţă pe coduri sau completuri, precizând că nu a primit nicio invitaţie.

366 afișări
Imaginea articolului Toader, întrebat dacă a discutat cu Dragnea sau Tăriceanu pe OUG privind codurile sau completurile: N-am primit invitaţia

Toader, întrebat dacă a discutat cu Dragnea sau Tăriceanu pe OUG: N-am primit invitaţia

"Nu am primit invitaţia (la şedinţa coaliţiei -n.r.). Când voi fi invitat sigur voi merge", a declarat Tudorel Toader, întrebat dacă a avut discuţii cu liderii coaliţiei de guvernare sau cu premierul Viorica Dăncilă referitor la proiectele de ordonanţă de urgenţă pe codurile penale sau pe completurile de 5.

Referitor la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a nu mai fi emise OUG în perioada următoare, ministrul a precizat: "Am auzit şi eu zilele trecute faptul că va propune la referendum să nu mai existe, ceva de genul ăsta, să nu se mai dea ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei. Eu răspundeam la colegi de-ai dumneavoastră la Sinaia faptul că un referendum cu această temă nu rezolvă problema de fond. Pentru că legea fundamentală, Constituţia, abilitează Guvernul să dea OUG sigur când sunt întrunite condiţiile urgenţei. Dacă domnia sa vrea să elimine din Constituţie aceasta instituţie a Guvernului posibilotatea Guvernului, nu este posibil decât să iniţieze o procedură de revizuire constituţională".

Solicitat să comenteze dacă este urgentă modificarea codurilor penale, Toader a răspuns pozitiv. "Da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii din urmă care nu au fost transpuse în Codul penal, avem directive europene care trebuiesc transpuse chiar în Codul Penal, confiscarea extinsă sau consilidarea prezumţiei de nevnovăţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici