Trudeau: Canada se confruntă cu un val de antisemitism din cauza războiul din Orientul Mijlociu

  • Creştere semnificativă a antisemitismului în Canada a luat amploare pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas
  • Tot mai multe infracţiuni motivate de ură au loc oraşele canadiene
  • Premierul Justin Trudeau recunoaşte legătura dintre evenimentele recente din Israel şi actele de violenţă din Canada
947 afișări
Imaginea articolului Trudeau: Canada se confruntă cu un val de antisemitism din cauza războiul din Orientul Mijlociu

Sursa foto: Hepta

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau pune pe seama războiului dintre Israel şi Hamas valul de violenţe antisemite care a lovit oraşele canadiene.

„De când a izbucnit acest conflict, a existat o creştere semnificativă a antisemitismului în Canada”, a declarat Trudeau.

Trudeau a dat exemple ale creşterii antisemitismului în Canada o crimă motivată de ură la un liceu evreiesc din Toronto, temerile unor sinagogi care ar putea fi vizate de atacuri şi retorica aprinsă din spaţiul online.

"Hamas nu reprezintă poporul palestinian şi nici aspiraţiile sale legitime. Ei nu vorbesc în numele comunităţilor musulmane sau arabe şi nu reprezintă viitorul mai bun pe care îl merită palestinienii sau copiii lor", a punctat premierul canadian.

Poliţia din Toronto a sporit patrulele în centrele culturale şi sinagogile evreieşti, precum şi în moscheile musulmane şi în alte lăcaşuri de cult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici