Video Tudorel Toader, şi-a depus demisia din Guvern, pe Facebook: În cercuri restrânse, am comunicat de ieri faptul că nu mă voi ţine de funcţie/ Ministrul Justiţiei contestase anterior evaluarea PSD: Ştiţi că au trecut patru luni şi nu am realizat Cartierul Justiţiei

"Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiţiei!", a scris ministrul Tudorel Toader, joi, pe Facebook. Ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, după anunţul demisiei din Guvern, că a comunicat încă de miercuri "în cercuri restrânse" faptul că nu se va ţine de funcţie.

5628 afișări

"În cercuri restrânse am comunicat încă de ieri faptul că nu mă voi ţine de funcţie, faptul că în ipoteza retragerii sprijinului politic, aşa cum am spus, retrăgându-se sprijinul pentru un Guvern, automat, implicit se retrage şi pentru fiecare ministru în parte. Sunt ministru indepenedent, dar fac parte dintr+un guvern politic", a declarat, joi, ministrul demisionar al Justiţiei.

Tudorel Toader a mai spus că nu a vorbit joi dimineaţă cu niciunul dintre liderii coaliţiei de guvernare şi că nu se pune problema să se fi răzgândit.

"Nu e vorba de a mă fi răzgîndit. Dimineaţă am spus «sunt încă ministru, îmi îndeplinesc atribuţiile de ministru al Justiţiei", am participat la dezbaterea pe Legea Cetăţeniei, acum plec la CSM. Asta nu schimbă cu absolut nimic pentru că mandatul de ministru încetează la momentul la care se publică decretul în Monitorul Oficial, la momentul la care se numeşte un alt ministru al Justiţiei, fie şi interimar pentru că într-un stat de drept e de neconceput să existe o lipsă de autoritate. Este de neconceput ca prerogativele să nu le exercite cineva. Îmi exercit atribuţiunile. Îmi voi exercita atribuţiunile de ministru al Justiţiei până când se publică decretul în Monitorul Oficial", a completat Toader.

Anterior, ministrul demisionar al Justiţiei precizase că va respecta deciziile care vor fi luate la nivel politic şi juridic.

"Un guvern, indiferent de ce etapă funcţionează are două componente, un pilon politic, sprijinul Alianţei şi o componentă juridică pe care i-o conferă Parlamentul. Eu fac parte, chiar dacă independent, încă fac parte dintr-un Guvern, un guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care are încă suport juridic. Personal, cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un guvern, se retrage implicit şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă e membru de partid sau independent. Sigur, voi respecta deciziile care vor fi luate pe cele două componente, politică şi juridică", a declarat, joi dimineaţă, ministrul Justiţiei, la sediul ministerului.

Tudorel Toader a precizat că îşi va continua programul stabilit pentru joi, declarând că la ora 9 are o dezbatere pe proiectul de lege privind cetăţenia, urmând ca la 12 să participe la şedinţa secţiei de judecători a CSM.

"Eu sunt încă ministru al Justiţiei şi încă îmi îndeplinesc aceste atribuţii. Nu fac parte din nicio tabără. Eu sunt ministru independent", a mai spus Tudorel Toader.

Ministrul a mai afirmat că finalizarea legilor justiţiei era planificată pentru finalul lunii iunie şi că urma să le prezinte în Guvern.

"Am văzut în bilanţul acela că au trecut patru luni de zile de cand sunt ministru. Ştiţi că eu am venit două luni mai târziu, nu din ianuarie, că au trecut patru luni şi nu am realizat Cartierul Justiţiei. Păi cartierul Justiţiei e un proiect extrem de generos şi de mare, sunt 11 hectare de teren aici lângă Biblioteca Naţională, sunt nişte proprietăţi private are probabil ar trebui expropriate. Ar trebui studii de fezabilitate, autorizaţii, proiecte. Cartierul Justiţiei care e un proiect extrem de generos şi de frumos sigur cine îl va realiza va realiza o mare operă pentru justiţie. Acolo vor fi reunite CSM, Înalta Curte, Miniterul Justiţiei, Parchetul General, toate instanţele de judecată. Să spui cuiva că în patru luni nu a făcut un carter pe 11 hectare, bag seamă că probabil eu vorbesc despre altceva", a mai declarat Toader.

Tudorel Toader a spus că nu ştie exact care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii.

"Alea sunt obiectivele programului de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni", a conchis ministrul Justiţiei, referindu-se la obiectivele prezentate în raportul de evaluare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici