Tudose, discuţie cu reprezentanţii BEI despre asistenţa tehnică pentru stimularea investiţiilor

Premierul Mihai Tudose a trecut joi în revistă, cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, domeniile prioritare din perspectiva expertizei şi a finanţărilor pe care instituţia financiară a Uniunii Europene le poate acorda în continuare României.

222 afișări
Imaginea articolului Tudose, discuţie cu reprezentanţii BEI despre asistenţa tehnică pentru stimularea investiţiilor

Tudose, discuţie cu reprezentanţii BEI despre asistenţa tehnică pentru stimularea investiţiilor

”Interesul nostru este să stimulăm investiţiile. Vrem, pentru aceasta, să avem în România o legislaţie mai simplă şi mai flexibilă în domeniul achiziţiilor publice şi avem toată disponibilitatea de a pune în valoare expertiza pe care ne-o poate oferi Banca Europeană de Investiţii”, a declarat premierul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, premierul Mihai Tudose şi miniştrii prezenţi la întrevedere au menţionat principalele proiecte aflate în diferite stadii de pregătire la nivelul Guvernului care ar putea beneficia de expertiza tehnică a BEI, respectiv modificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice şi al parteneriatului public privat, pregătirea documentaţiei tehnice necesare pentru construcţia spitalelor regionale, a autostrăzii Ploieşti-Braşov şi a altor proiecte de infrastructură, agricultură, eficienţă energetică şi reformă instituţională.

”Accentul a fost pus în cursul discuţiilor pe dezvoltarea proiectelor majore de infrastructură, încurajarea investiţiilor, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, dar şi pe optimizarea resurselor financiare, valorificarea potenţialului de atragere a fondurilor europene, asigurarea unui cadru legislativ transparent şi coerent în domeniile aferente şi multiplicarea exemplelor de bune practici. Cele două delegaţii au apreciat buna colaborare, de peste 25 de ani dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, anul acesta împlinindu-se şi 10 ani de când instituţia financiară europeană are un birou şi la Bucureşti”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Din delegaţia română prezentă la discuţii au mai făcut parte Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, Roxana Bănică, secretar general al Guvernului şi consilierii de stat Gabriel Andronache şi Felix Rache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici