Udrea: Dacă au tupeul să activeze în politică, femeile intră în conflict cu bărbaţii

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, la o dezbatere, că femeile sunt susţinute doar când vor să decoreze casa sau să-şi facă un ONG, menţionând că dacă doamnele "au tupeul" de a-şi aroga dreptul de a activa în politică, atunci intră în conflict cu bărbaţii.

28 afișări
Imaginea articolului Udrea: Dacă au tupeul să activeze în politică, femeile intră în conflict cu bărbaţii

Udrea: Dacă au tupeul să activeze în politică, femeile intră în conflict cu bărbaţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Avem femei adorate în showbiz, artă, cinematografie, în schimb, dacă vorbim de femei în carieră politică, găsim această lipsă de dragoste. Explicaţia vine din faptul că politica este zona de putere maximă. Dacă un bărbat susţine o femeie când vrea să decoreze casa, să-şi facă un ONG, avem mulţi soţi şi prieteni care îşi susţin soţiile şi prietenii, dar dacă o femeie are pretenţia, are tupeul să-şi aroge dreptul de a activa în politică, intră în conflict cu bărbaţii", a spus Udrea, la o dezbatere despre rolul femeilor în politică.

Ea a arătat că se crede că lucruri facile intră în competenţa femeilor, iar gestionarea problemelor societăţii ţine exclusiv de competenţa bărbaţilor.

Udrea a mai spus că, în politică, "locurile de sus" sunt ocupate de bărbaţi, adăugând că puţine femei au ajuns în aceste posturi. Ea a menţionat că deşi există vot uninominal, femeile trebuie să fie susţinute tot pe liste de partid.

Potrivit Elenei Udrea, femeile sunt judecate dacă sunt susţinute, în politică, de un bărbat, iar situaţiile în care aceştia se susţin reciproc pentru a ajunge în funcţii nu sunt la fel de mult sancţionate.

"Din experienţa mea, de multe ori, unii bărbaţi primesc acest sprijin cu mai puţine merite, sunt mai puţin loiali, mai dispuşi să facă compromisuri în politică decât femeile, şi cu toate acestea sunt sprijiniţi mai mult decât femeile. Sprijinul pe care îl primeşte o femeie este însoţit de suspiciuni, comentarii calomnioase", a afirmat Elena Udrea.

Udrea le-a povestit celor prezenţi şi un film care avea drept concluzie faptul că oamenii acceptă succesul celorlaţi doar dacă este vorba de actori sau sportivi.

Ea a arătat succesul în viaţa a oamenilor obişnuiţi poate genera invidie, frustrări, complexe. Udrea a spus că ea se consideră o femeie norocoasă, pentru că niciodată nu a simţit invidie, iar succesul altei femei este, pentru ea, "dovada că se poate".

Elena Udrea a precizat că a susţinut multe femei la cabinet, în organizaţii şi în funcţii din administraţie, care fac invidioşi foarte mulţi bărbaţi. Ea a adăugat că femeile care au lucrat cu ea au avut curajul să facă în viaţă alegeri pe care altfel nu le-ar fi făcut.

"Am susţinut femei în organizaţii, în administraţie, sunt multe femei care lucrează la cabinetul meu (...) şi, de-a lungul vieţii, femeile care au lucrat cu mine au avut curajul să facă alegeri în viaţă pe care altfel nu le-ar fi făcut. Şi-au schimbat viaţa în urma colaborării cu mine, nu ştiu poate că au aflat că poţi fii pe picioarele tale. Am susţinut întotdeauna femeile şi le susţin pentru funcţii care fac invidioşi foarte mulţi bărbaţi", a adăugat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici