Ungureanu despre campania USL pentru referendum: Este o sumă de neadevăruri, de minciuni ordinare

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că USL face o campanie pentru referendum prin care încearcă să manipuleze "josnic" opinia publică, folosind "o sumă de neadevăruri, de minciuni ordinare".

372 afișări
Imaginea articolului Ungureanu despre campania USL pentru referendum: Este o sumă de neadevăruri, de minciuni ordinare

Ungureanu despre campania USL pentru referendum: Este o sumă de neadevăruri, de minciuni ordinare (Imagine: Liviu Chirică / MediafaxFoto)

Ungureanu a spus că USL încearcă să îmbrace într-o haină electorală campania pentru referendum, iar acest lucru reprezintă "o încercare josnică de manipulare a opiniei electorale, a votului".

"Nu este o campanie electorală, este un referendum de demitere. Afişe, din punctul acesta de vedere, care să influenţeze votul, prezentate în haină electorală, reprezintă, constituie o încercare josnică de manipulare a opiniei electorale, a votului. În al doilea rând, campania a început să ia proporţii şi vi se spune că dacă preşedintele legitim ales pe 29 iulie este înapoi la Cotroceni preţurile ar creşte, viaţa noastră ar fi mai rea, proprietăţile nu vor fi restituite etc. Este o sumă de neadevăruri, de minciuni ordinare, care ar trebui să ne scandalizeze pe toţi. Este un mod de a crea frică, de a crea dezbinare (…)", a spus Ungureanu.

El a adăugat că românii nu trebuie să dea "răului" vreo şansă în 29 iulie.

"Nu va fi mai rău. Într-o democraţie care îşi revine nu va fi mai rău, va fi mai bine. Într-o dictatură însă, care se poate instala după 29 iulie, da, va fi mai rău. Aşa că vă invit ca toate aceste chestiuni care sunt manipulatorii şi care încearcă să vă convingă că ziua este noapte, că leul este iepure (…) la aceste lucruri trebuie să fiţi prudenţi, nedând răului vreo şansă pe 29 iulie", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici