USB cere renumărarea voturilor în 18 secţii din Sectorul 1 din cauza unor discrepanţe statistice. Gabriela Firea: O pierdere trebuie tratată cu fair play

Gabriela Firea a declarat, marţi, referitor la cererea depusă de USB pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1, că o pierdere trebuie tratată cu fair play şi că toate partidele au semnat procesele verbale, adăugând că USB a încălcat legea electorală chiar în ziua votului.

3522 afișări
Imaginea articolului USB cere renumărarea voturilor în 18 secţii din Sectorul 1 din cauza unor discrepanţe statistice. Gabriela Firea: O pierdere trebuie tratată cu fair play

Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere renumărarea voturilor la Sectorul 1. Gabriela firea: O pierdere trebuie tratată cu fair play (Imagine Razva Chirita / Mediafax Foto)

Firea a spus, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că un câştig trebuie tratat cu responsabilitate, la fel şi "o pierdere trebuie să fie marcată de fair play".

"Cred că a veni cu astfel de informaţii nu este corect şi nu este un început bun în politică", a mai spus ea. Social-democrata a mai susţinut că toate partidele au semnat procesele verbale şi, dacă ar fi fost nereguli la vot, cel mai probabil PNL sau celalate formaţiuni ar fi contestat alegerile din Sectorul 1. "Nu cred că ne bănuiţi de legături primejdioase cu aceste partide", a mai spus Firea.

În acest context, ea a susţinut că poate prezenta dovezi că de fapt USB este singura formaţiune care a încălcat legea electorală chiar în ziua votului, prin mesajele din mediul online.

Întrebată dacă asta înseamnă că şi-a schimbat poziţia faţă de Nicuşor Dan căruia i-a propus în timpul campaniei postul de viceprimar, Firea a mai spus că atunci când spui că este nevoie de un suflu nou în politică trebuie să dovedeşti tu, în primul rând, că respecţi legea, nu să vii cu "minciuni" şi "dezinformări".

Duminică noaptea, după primele estimări, candidatul USB Clotilde Armand era dată drept câştigătoare la Primăria Sectorului 1, în faţa candidatului PSD Daniel Tudorache. Ulterior, potrivit rezultatelor parţiale, aceasta a pierdut alegerile, la diferenţă mică faţă de Tudorache.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut, marţi dimineaţă, renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, invocând discrepanţe statistice în privinţa numărului de voturi obţinut de candidatul USB, Clotilde Armand.

Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat pentru MEDIAFAX că solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul a fost primită marţi dimineaţă, în jurul orei 9.20, pe e-mail.

“Invocă discrepanţe statistice, în sensul că ei au un număr de voturi, iar rezultatul arată alt număr de voturi. Vom lua decizia după ce centralizăm toate procesele verbale“, au arătat sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici